Reklama

Iannone: Výsledek zkoušky B bude znám 7. ledna

Advokát Andrey Iannoneho požádal o otevření druhého vzorku moče, tedy o dopingovou zkoušku «B». Tovární pilot Aprilie chce odvrátit od své osoby dopingové podezření, ovšem čas neúprosně běží.

V úterý oznámila motocyklová federace FIM, že Andrea Iannone absolvoval 3. listopadu během závodního víkendu v Sepangu dopingovou zkoušku, která byla pozitivní a byly v ní nalezeny zakázané látky: anabolické-androgenní steroidy.

Iannoneův advokát Antonio De Rensis potvrdil pro «La Gazzetta dello Sport», že bylo požádáno o zkoušku «B». Odborným poradcem továrního pilota Aprilie se stal profesor Alberto Salomone z Univerzity v Turíně. Salomone je zároveň supervisorem regionálního centra pro Antidoping a toxikologii.

Pokud bude i zkouška «B» pozitivní, může Iannone učinit další krok a sice u «FIM International Disciplinary Courtu» (IDC). Ten má potom čas až 45 dní na vynesení trestu. Poslední instancí je CAS, tedy Mezinárodní sportovní soud v Lausanne.

Ovšem čas doslova letí, už 7. února začíná první oficiální test MotoGP nového kalendářního roku.

Mezitím se v italských médiích neustále uvádí, že látkou nalezenou ve vzorku moče je drostanolon: Tento stereoid se dříve používal k léčbě rakoviny prsu a nyní díky jeho silným androgenním vlastnostem se používá k budování svalů.

Jiné zdroje uvádí, že Iannone (zranil se při GP Misana v FP3) použil drostanolon při pozdější léčbě zraněného ramene a v odebraném vzorku při GP Malajsie byly nalezeny zbytky tohoto anabolického steroidu.

Zdroj: SpeedWeek, corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama