Reklama

I virtuálně kraluje na Spielbergu Ducati

Druhý závod virtuálního seriálu MotoGP se konal na rakouském okruhu Spielberg. A stejně jako v reálu, ho ovládl jezdec s motocyklem Ducati. Byl to Ital Francesco «Pecco» Bagnaia.

Až do poslední zatáčky musel Pecco Bagnaia hájit své první místo ve virtuálním závodě MotoGP proti Mavericku Viňalesovi. Stupně vítězů pak doplnil vítěz virtuální premiéry Alex Marquez.

Startovní pole tentokrát vytvořili Marc a Alex Márquezové, Valentino Rossi, Maverick Viňales, Fabio Quartararo, Danilo Petrucci, Michele Pirro, Francesco «Pecco» Bagnaia, Takaaki Nakagami a Tito Rabat.

Pětiminutový Qualifying na virtuálním Red Bull Ringu na Spielbergu – tedy trati, která maximálně vyhovuje Ducati – si Pole-Position zajistil Francesco «Pecco» Bagnaia, následován Viňalesem a Alexem Márquezem. Až na P10 se umístil «Dottore» Rossi, ačkoliv mu jako «Ridding coach» pomáhala jeho přítelkyně Francesca Sofia Novello.

Do závodu na 10 kol nejlépe odstartoval «Taka», když skoro celé pole jezdců bylo v první zatáčce mimo trať. Ovšem brzy se dostal do čela «Pecco». «Taka» pak poslal k zemi oba jezdce HRC, tedy bratry Marqueze. Na špici se odehrával souboj Bagnaia - Viňales, o P3 bojovali Alex a Marc Marquezové, na konci byl lepší Rookie Alex.

Quartararo mezitím vytvořil rekord v počtu crashů (tři v Qualifying a tři v závodě), rozvážný závod díky svých zkušenostem odjel 41-letý Rossi a probojoval se až do Top-6.

Tři kola před koncem havaroval Viňales a «Pecco» tak dokázal pokračovat ve vítězné sérii italského motocyklu na této trati - jak virtuálně, tak prakticky.

V poslední zatáčce posledního kola havarovali oba Italové, «Petrux» a «Dottore», když tento crash zavinil tovární pilot Yamahy.

Výsledek závodu:

1. Francesco Bagnaia, Ducati
2. Maverick Viňales, Yamaha
3. Alex Márquez, Honda
4. Marc Márquez, Honda
5. Fabio Quartararo, Yamaha; 6. Danilo Petrucci, Ducati; 7. Valentino Rossi, Yamaha; 8. Takaaki Nakagami, Honda; 9. Michele Pirro, Ducati; 10. Tito Rabat, Ducati



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama