Reklama

Hiroshi Aoyama hledá čtvrtého jezdce

Tým Honda Asia na sezónu 2020 je skoro kompletní, pojede se čtyřmi Asiaty v kubaturách Moto3 a Moto2. Týmový manažer Hiroshi Aoyama ale ještě hledá druhého pilota do prostřední kubatury Grand Prix.

Jedná se o dva týmy, Idemitsu Honda Asia Moto2 a Honda Asia Moto3. Ten ve slabší kubatuře byl úspěšný, když Kaito Toba vyhrál se strojem Honda NSR250RW sezonní premiéru v Kataru a nyní skončil Rookie šampionátu Ai Ogura v Aragónu v Top-3 a v celkovém pořadí šampionátu je na 9. místě.

Zatímco Kaito Toba celkem překvapivě odchází ke KTM do týmu Aki Aja Red Bull, tak Ai Ogura jako «nevybroušený diamant» naštěstí pro Aoyamu zůstává. Místo Toby přijde další japonský talent jménem Yuki Kunii. Až do svého nešťastného zranění v Brně (hned po startu závodu Moto3 ještě na cílové rovince) dokázal vyhrát dva závody Red Bull Rookies Cupu a je dalším z plejády japonských talentů, kteří se postupně prosadili v Evropě.

Co se týká prostřední kubatury, tak Somkiat Chantra zůstává, když v závodech sice příliš neoslnil (v MS je aktuálně až 21.), ale dal o sobě vědět třetím místem v kvalifikaci na GP Rakouska.

Kdo ale bude jeho týmovým kolegou, není vůbec jasné. Dá se předpokládat, že to bude nějaký teenager z jižní Asie. Dosavadní pilot Dimas Ekky Pratama je od Assenu zraněn, jeho náhradník Gerry Salim z Indonésie ztratil naposled v Aragónu během 21-kolového závodu 76,3 sekund a moc tedy Aoyamu - poslední mistr světa 250-tek (2009) - nepřesvědčil. V době psaní tohoto článku ještě nebylo ani rozhodnuto, kdo pojede jako týmová #2 v Thajsku.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama