Reklama

Hanika zajel nejlepší český výsledek v WorldSSP

Tak mám za sebou svůj debutový víkend ve WSSP. Bylo pro mě hodně věcí nových, včetně motorky a tratě. Okruh se mi každopádně moc líbí. Je to asi poprvý co jsem zažil všechny tréninky i závody na mokru.

Nejhorší podmínky ale byly vždycky na oba závody. Nejlíp se mi jede na mokré trati když neprší, ale na závody vždycky lilo jako z konve.

Kromě FP1 jsem byl ve všech trénincích v TOP10. Nastavení jsme zkoušeli ladit podle podmínek, ale na motorce se mi jelo velmi dobře.

V superpole jsem vyjel 7. místo, což byla skvělá pozice pro závody.

V prvním závodě jsem špatně odstartoval a musel jsem získávat pozice zpět. Když jsem jel na 8. místě ve skupince o bednu, tak jsem v jednu chvíli věřil, že bedna je ve hře. Kdybych jel na pohodu tak možná bych na té 8 dokroužil, ale měl jsem chuť závodit a jet s ostatníma předemnou. Bohužel asi v půlce závodu jsem spadl, ani pořádně nevím proč. Prostě v téhle šikaně bylo trochu víc vody a já jsem si to bohužel nepohlídal. Moc mě to mrzelo, protože to byla moje první chyba za celý víkend. Po závodu jsem byl fakt nasranej, ale chtěl jsem to zlepšit v neděli.

V druhým závodě jsem odstartoval o dost líp, a měl jsem dobrý první dvě zatáčky, jel jsem kolem 5 fleku, ale vody bylo opravdu hodně a já jsem si nemohl dovolit zbytečně spadnout. Trochu jsem se propadal, ale jel jsem si to svoje a nechtěl jsem se nechat nijak rozhodit. Myslím, že to bylo dobrý rozhodnutí, i když to není můj styl jezdit “na jistotu”. Ale určitě bylo důležitý pro mě i pro tým abych dokončil závod. Jednu dobu jsem měl fakt dobrý tempo a mohl jsem si udělat náskok na kluky za mnou. Nakonec po pár pádech 5. místo, a prý je to nejlepší výsledek Čecha v WSSP (promiň Ondro Ondra Ježek). Myslím, že na první víkend dobrý ne?

Za 14dní se jede Estoril, kde mám něco najeto, takže budu rád, když se s ostatníma porovnám i na suchu. Teda možná🤷🏼‍♂️. Bude to určitě o něco těžší na suchu, ale myslím, že to půjde.

Díky moc Luďkovi Weagovi a týmu WRP WEPOL RACING za příležitost. Náš materiál je na velmi dobré úrovni.

Díky rodině a všem fanouškům a sponzorům za podporu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama