Reklama

Guintoli místo Mira v Silverstone

Testovací jezdec Suzuki Sylvain Guintoli nahradí zraněného továrního pilota Joana Mira při dalším závodě MotoGP na britském okruhu Silverstone.

Španěl Joan Mir - Rookie této sezóny v «premier class» - musí po GP Rakouska vynechat i GP Velké Británie. Co mu vlastně stalo?

Po sedmi dnech ztrávených pod lékařskou kontrolou v nemocnici Klinik Dexeus v Barceloně ji v pondělí 12. srpna mohl 21-letý Španěl opustit.

Při crashi Highspeed 5. srpna si tovární pilot Suzuki přivodil pohmoždění plic a byl transportován helikoptérou do Fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích.

Teprve v pátek 9. srpna byl schopen letecké přepravy do Barcelony, kde se podrobil podrobnému vyšetření u Dr. Angela Charteho, který bude brzy Medical Director v MS-MotoGP. Další zranění se naštěstí nepotvrdila, i když byly plíce pohmožděny a zaníceny. Proto zůstal tovární jezdec Suzuki ještě 4 dny na klinice, kde se denně podroboval speciálnímu vyšetření.

Nejnovější vyšetření potvrdila zlepšení zdravotního stavu, takže Mir mohl být propuštěn do domácího vyšetření. Za týden bylo pro Mira naplánováno další speciální vyšetření v nemocnici Klinik Dexeus, kde se rozhodlo, zda se bude smět zúčastnit GP Velké Británie v Silverstone 23. - 25. srpna. Bohužel vyšetření dopadlo tak, že má 21-letý Španěl předepsán další klid na lůžku.

Francouz Sylvain Guintoli (37 let) už letos absolvoval dva závody s «wild card», v Katalánsku (13. místo) a v Brně (20. místo).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama