Reklama

GP Ulster letos nepřálo počasí

Letošnímu ročníku GP Ulster rozhodně nepřálo počasí, některé závody se ani neobjely, jiné byly zkráceny. Vítězi se stali Peter Hickmann, Dean Harrison a také Michal Dokoupil...!

Peter Hickmann vyhrál závod Superbike při GP Ulster a také závod kubatury Supersport, v kubatuře Superstock podlehl Deanu Harrisonovi.

První závod Superbike byl hned v prvním kole přerušen po těžké havárii Daveyho Todda. V restartovaném závodě převzal vítěz prestižního závodu Senior-TT Peter Hickmann první pozici a jelikož byl závod ve třetím zastaven kvůli dešti, tak také bylo vyhlášeno pořadí v době přerušení závodu: Vyhrál tedy Hickmann (Smith´s Racing BMW) s náskokem 1,4 sekundy před Lee Johnstonem (Honda), stupně vítězů dokompletoval David Johnson (Tyco BMW), který zde závodil místo Michaela Dunlopa (ten po nedávné smrtelné havárii svého bratra Williama nebyl pochopitelně schopen při Ulster GP závodit).

V závodě Supersport dokázal Hickmann (Triumph), že je momentálně nejlepším světovým jezdcem Road Racingu a po 6 kolech na okruhu Dundrod Circuit (jedno měří 11,910 km) ležícího u hlavního města Severního Irska Belfastu, vyhrál s náskokem 8 sekund před Lee Johnstonem (Padgett´s Honda), třetí byl odmávnut o pouhých 41/1000 sec. zpět Conor Cummins...Čech Michal Dokoupil (DAS Trans Racing - Yamaha) dojel 29.

V závodě Superstock to sice vypadalo na vítězný hattrick Hickmanna, ale jeho závěrečný útok se nekonal, neboť kvůli dešti byl závod předčasně ukončen a vítězem byl prohlášen Dean Harrison (Kawasaki).

Jelikož začalo hustě pršet a navíc byla na okruhu mlha, tak závody Ultra-Lightweight a Lightweight byly ukončeny hned po prvním kole: Vítězi se tak stali Severní Ir Shaun Anderson (Lightweight) a Čech Michal Dokoupil (Ultra-Lightweight). .

Ostatní závody byly odřeknuty.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama