Reklama

Flavio Briatore (70): Rossi není Ibrahimovic

Hvězdu MotoGP Valentina Rossiho čeká v roce 2021 už jeho 26. sezóna v mistrovství světa - a to bude mít nováček týmu Petronas-Yamaha už 42 roků. Bývalý týmový šéf F1 Flavio Briatore ale pro toto pokračování Rossiho kariéry nemá vůbec žádné porozumění.

Yamaha sice zajistí Valentinu Rossimu (41) i nadále plnou tovární podporu, ovšem místo v továrním týmu – kde s výjimkou dvou let u Ducati byl od roku 2004 jako doma - musel uvolnit 21-letému Fabio Quartararovi. Čtyři z devíti titulů mistra světa a 56 z celkového počtu 115 vítězství v Grand Prix slavil «Dottore» na motocyklu M1 v továrních barvách. 2021 bude závodit za tým Petronas SRT.

Jeho krajan Flavio Briatore by ale poradil úplně jinou cestu: „Měl by raději skončit, aby si ho všichni pamatovali jako velkého šampiona“, řekl pro «Radio Radio» 70-letý ex-manažer, který se stál u světových úspěchů Michaela Schumachera a Fernanda Alonsa.

A dlouholetý šéf týmu v F1 dále dodal: „Jednou prostě přijde okamžik, kdy se už stáří ozve. Je fantastické, co všechno vyhrál...Ale nyní přišel moment, kdy už to dál prostě nejde, roky prostě přibývají a motivace už není taková, jako předtím“.

Mezitím ale 39-letá fotbalová hvězda Zlatan Ibrahimovic svou smlouvu s AC Milán prodloužila teprve v srpnu, ale pro Briatoreho je to úplně něco jiného: „Ve věku 39 je Ibrahimovic stále ještě plně konkurenceschopný. Celý svůj život plně obětoval sportu! A je přece rozdíl v tom, kopnout do balónu i třeba špatně, a úplně jiné je, když se řítíš rychlostí 300 km/h a špatně vjedeš do zatáčky a havaruješ. Být fotbalistou je něco jiného než závodit na motocyklu. V tomto věku máš jiné reflexy - a mění se prostě všechno.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama