Reklama

Fakta a zajímavosti před Doningtonem

Osmou zastávkou letošního šampionátu WorldSBK je britský okruh Donington Park. Podívejme se společně na statistická fakta a zajímavosti vztahující se k Prosecco DOC UK-Round.

1988 - V Donington Parku se 1988 začalo mistrovství světa Superbike. 3. dubna vyhráli první dva závody v historii Superbike vůbec Davide Tardozzi (Bimota) a Marco Lucchinelli (Ducati).

53 - Ducati získala 53 pódiových umístění z 52 závodů, které se v Donington Parku dosud odjely. Kawasaki je s 38 pódii na druhém místě.

49 - V 52 závodech v Doningtonu stálo na stupních vítězů zatím 49 různých jezdců.

4 - Celkem pět jezdců z aktuálního startovního pole vyhrálo dosud v Doningtonu minimálně jeden závod: Tom Sykes (9), Jonathan Rea (2), Marco Melandri (2), Michael Van der Mark (2), Ryuichi Kiyonari (1) ).

20 - Britští jezdci zde dosud vyhráli 20 závodů v řadě: Vloni tuto řadu přerušil Michael Van der Mark, když slavil vítězný double.

14 - Tom Sykes drží rekord největšího počtu pódiových umístění: 14. Z toho 13 jich bylo v řadě. Rekord drží Carl Fogarty: 15 v Assenu.

6 - Tom Sykes je rekordmanem v počtu vyhraných Superpole. Na britském okruhu jich získal celkem šest a je jediným aktivním jezdcem, kterému se podařilo vyjet do závodu z Pole-Position. Za ním následuje v Doningtonu Carl Fogarty se čtyřmi.

1 - Jediným Španělem, který zde vyhrál, byl 2011 Carlos Checa.

10 - Kawasaki zde v letech 2013 až 2017 vyhrála deset závodů v řadě!, tedy všechny, které se zde konaly.

2 - V roce 2011 zde obsadil Jakub Smrž 2. místo, když dlouho v závodě vedl a teprve v úplném závěru ho porazil Marco Melandri (předjel Kubu Smrže v předposledním kole!).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama