Reklama

Ezpeleta jednal o testech a GP Qataru

Začátek sezóny MotoGP 2021 není ohrožen. Carmelo Ezpeleta se setkal s katarským šejkem, aby upřesnil podrobnosti zdravotní bubliny vztahující se k zahajovacímu závodu sezóny 2021, tedy «Grand Prix of Qatar» a «Grand Prix of Doha» a také k testům.

CEO Dorny Carmelo Ezpeleta byl na misi v Kataru, aby podrobně naplánoval začátek sezóny MotoGP 2021. Šampionát samotný začne 26. března, ale jezdci dorazí na okruh Losail o několik týdnů dříve na tři testy. «Shakedown» se bude konat 5. března, 6. - 7. března je pak na programu první oficiální test, druhý se uskuteční od 10. do 12. března.

Bude to rozhodujících 6 dnů k podrobnějšímu poznání nejnovějších aktualizací těchto závodních prototypů a jejich nastavení ke dvojitému závodnímu víkendu: «Grand Prix of Qatar» (26. - 28.3.) a «Grand Prix of Doha» (2. - 4.4.).

Před několika dny si šéf Dorny Carmelo Ezpeleta přímo na místě tedy na okruhu «Losail International Circuit» vše podrobně prostudoval a během této katarské diplomatické návštěvy se také setkal se šejkem Khalidem bin Khalifou bin Abdulem Azizem al-Thanim, tedy ministerským předsedou katarské vlády.

Zkušenosti získané během mistrovství světa MotoGP 2020 umožní provádět testy a závody téměř v naprostém bezpečí. Pravidla, která vytvořila zdravotní bublinu, přinesla vynikající výsledky a předem izolovala pozitivní případy. Na fanoušky MotoGP tedy nebudou čekat žádná nepříjemná překvapení. Zdá se ovšem, že nejvíce ohrožené jsou mimoevropské závody. Nejpravděpodobnější hypotézou je závodní kalendář zaměřený pouze na starý kontinent - tedy na Evropu, Katar tak bude možná jedinou výjimkou.

Po Kataru dorazí paddock MotoGP do Portimaa. Datum stanovené pro třetí Grand Prix roku 2021 je 18. dubna, ta by měla nahradit závod v Austinu. I letos bude přístup umožněn jen velmi málo novinářům, kteří ale nebudou moci opustit tiskovou místnost.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama