Reklama

EWC 2020 bez Slovakia Ringu!

Mezinárodní motocyklová federace FIM včera vydala provizorní kalendář šampionátu MS-Endurance na sezónu 2019/2020, který obsahuje stejně jako v minulé sezóně 5 závodů.

Z kalendáře vypadl po třech absolvovaných ročnících slovenský závod na Slovakia Ringu, což se ostatně dalo očekávat. Důvody byly ve své podstatě dva: Protože pořadatelé přidali na přání TV Eurosport k EWC motocyklů letos ještě automobilový závod šampionátu automobilový šampionát WTCR (World Touring Cup) a jelikož paddock na Slovakia Ringu je hodně těsný, tak zde bylo hodně problémů: Motocyklové týmy a jezdci si připadali jako pověstné «5. kolo u vozu», neboť ke svým hospitality to někteří měli jako hodně slušnou procházku.

Navíc bohužel v té části paddocku , kde byly umístěny karavany motocyklových týmů a jezdců, byl také pouze jeden elektrický generátor, takže neustále vypadával proud.

Promotér šampionátu Eurosport měl sice dobrou myšlenku a stejná kombinace závodu bude i v prosincovém Sepangu, tam jsou ale paddocky a týmové boxy dva! a leží oddělené. Taky na Slovakia Ringu to prostě nefungovalo, jak řekl svůj názor boss jednoho z předních týmů šampionátu YART Mandy Kainz. Navíc vzhledem k tomu, že čtvrtek patřil kompletně motocyklům, pátek pak zase automobilům, tak se musely odstranit z Pit Lane týmové stánky motocyklových týmů, což se především továrním týmům vůbec nelíbilo.

Ale hlavním důvodem, proč se už na Slovensku v budoucnu nepojede, je malý zájem diváků, což ostatně znázorňuje titulní snímek, tedy prázdné tribuny.

A proč by také měli fanoušci na okruh Slovakia Ring, který leží 6 km od obce Orechová Potoň, spěchat? Vytrvalecký závod «MS-Endurance (EWC)» na 8 hodin a více, je z jejich pohledu především o startu a potom nějak «přežít» zbývající čas do konce závodu, a mezitím by měl promotér okruhu nabídnout fanouškům jiný zábavný program, jako tomu je třeba na jiných okruzích...! A to se během 3 let konání seriálu EWC managementu okruhu bohužel nepodařilo, proto je taky divácká návštěva taková, jaká je, tedy hodně slabá.

Provizorní kalendář EWC 2019/2020

21.09.2019 Bol d’Or (24 hodin) – Francie
14.12.2019 Sepang (8 hodin) – Malajsie
18.04.2020 Le Mans (24 hodin) – Francie
06.06.2020 Oschersleben (8 hodin) – Německo
19.07.2020 Suzuka (8 hodin) - Japonsko



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama