Reklama

Dva otazníky! Folger a Zarco?

Kde bude jezdit 2020 Johann Zarco? Zřejmě bude vše jasné, teprve potom, co se vyjasní situace okolo Jonase Folgera. Takže MotoGP se tentokrát bude řídit nečekaně dle situace v Moto2 a ne naopak, jak je tomu normálně zvykem...

Johann Zarco a Yamaha totiž čekají na plány Jonase Folgera. To se samozřejmě nestává často, ale tentokráte tomu tak je, že situace v Moto2 je nadřízena kubatuře MotoGP.

Jonas Folger je současným testovacím pilotem v MotoGP pro Yamahu. Ovšem nedostal šanci odjet aspoň jeden závod s wild card v královské kubatuře (čímž je továrna Yamaha rozhodně anomálií), když vezmeme v úvahu Ducati a starty Pirra, nebo Suzuki s Guintolim, Aprilie se Smithem či HRC s Bradlem. A tak je Jonas Folger celkem pochopitelně zklamán, neboť by chtěl závodit.

Jistě, 25-letý Folger absolvoval letos za různé týmy celkem 5 závodů Grand Prix v prostřední kubatuře, ale ono pořád přesedávat z jedné značky motocyklu na druhou (Kalex, KTM) a v různých týmech...

Jak pozorní čtenáři našeho webu jistě vědí, v Moto2 jsou na startovním roštu pro sezónu 2020 stále ještě volná některá místa a především se jedná o týmy Fausta Gresiniho a Jorge Aspara Martineze.

A na tyto dvě volná místa v prestižních týmech prostřední kubatury Grand Prix jsou tři kandidáti: Jonas Folger, Hafizh Syahrin a Mattia Pasini.

Pokud by jednu motorku získal právě Folger, tak by se Zarcovi otevřela cesta na místo testovacího pilota u Yamahy, o které má francouzský dvojnásobný mistr světa Moto2 (2015 a 2016) eminentní zájem.

Nesmíme totiž zapomenout jedno! Před svým osudovým přestupem ke KTM jezdil Zarco dva roky v satelitním týmu Tech3 Yamaha Hervého Poncharala. A v sezónách 2017 a 2018 se vždy umístil v Top-6, přičemž byl celkem 6x odmávnut na pozicích, znamenající stupně vítězů (4x 2., 2x 3.).

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama