Reklama

Ducati oficiálně v EWC

Tým HRT 100-Hertrampf Endurance je stabilním účastníkem MS-Endurance 2019/2020. S motocyklem Ducati a s číslem #100 je pro 8h Sepang přihlášen tým ve složení Marco Nekvasil (AUT), Bobby Bos (NED) a Arnaud Friedrich (GER).

Nyní se do šampionátu EWC oficiálně vrací továrna Ducati, kdy tým #6 ERC Endurance přechází z motocyklu BMW S 1000 RR na Ducati Panigale V4R. Při Bol d’Or skončila sestava Mathieu Gines, Julien Da Costa a Louis Rossi sice na třetím místě, později ale byl tento tým diskvalifikován kvůli technickým nesrovnalostem.

Nyní ERC Endurance přechází z BMW na italskou luxusní značku Ducati. Ve spolupráci s týmem Superbike se podařilo ve velmi krátké době postavit motocykl se speciálními vytrvaleckými vlastnostmi.

Samozřejmě, že to v Sepangu nebude pro nový tým vůbec jednoduché. Bude to vlastně ostrý test bez jakéhokoliv předem daného cíle. Ovšem při třetím závodě šampionátu EWC 2019/2020, kterým bude v dubnu 24h v Le Mans, je jasným cílem závod dokončit. Tým ERC Endurance bude přímo podporován od Ducati Corse a elektrotechničtí specialisté od Ducati Corse budou při každém závodě přítomni.

V nejbližších dnech bude oznámena sestava jezdců pro tým ERC Endurance Ducati.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama