Reklama

Dle Uccia bude Valentino Rossi závodit i nadále

Rossiho pravá ruka, Alessio «Uccio» Salucci, v rozhovoru pro «Sky Sport» prohlásil, že 41-letý italský fenomén bude s největší pravděpodobností závodit i v sezóně 2021 a dodal: „Jeho týmovým kolegou bude zřejmě Franco Morbidelli“.

To samozřejmě znamená jen jedno, že se třetím továrním motocyklem Yamaha M1 pojede Rossi v týmu Petronas SRT, když v továrním týmu Monster Yamaha musel uvolnit místo pro mladého Francouze Fabia Quartarara.

„Ještě nejsou definovány všechny podrobnosti, ale koncem měsíce by mělo být vše jasné“, vysvětluje «Uccio».

Problémem je složení týmu Rossiho: „Příští týden budeme jednat s Yamahou, kolik techniků si s sebou vezme Rossi do satelitního týmu Yamahy.“ dodává Salucci.

Jisté je, že nový Rossiho Crew-Chief David Munoz půjde s Rossim i do týmu SIC, ale kolik dalších techniků bude smět vzít Rossi s sebou, je právě nyní důležitým bodem jednání.

Nezapomínejme, že v motocyklovém sportu totiž většinou podstatná část týmu následuje svého jezdce i do nového působiště.

Na straně druhé ale nechce týmový principál Razlan Razali propouštět některé osvědčené techniky...

Mimochodem: V uvedeném rozhovoru pro «Sky Sport» potvrdil Alessio «Uccio» Salucci (je oficiálně odpovědný i za VR46 Riders Academy), že 2021 bude stáj Sky Racing Team VR46 závodit v kubaturách Moto3- a Moto2 a jezdci budou Andrea Migno a Celestino Vietti (Moto3), stejně jako Marco Bezzecchi (Moto2); zatímco Rossiho bratr Luca Marini si může v klidu hledat jiný tým...!, třeba směrem MotoGP.

Rossiho plán vytvořit vlastní satelitní tým Yamahy do «premier class» už dávno zapadl, ani pro Rossiho není totiž lehké sehnat minimálně 15 milionu Euro na provoz soukromého týmu v MotoGP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama