Reklama

Diggia do Valencie s neutrální kombinézou

«Diggia», tedy Fabio Di Giannantonio, riskuje odchod z MotoGP. Zdálo se to už sice hodně blízko tomu, že se dohodne s týmem Repsol Honda, ale následující jednání a angažování Lucy Mariniho celou situaci hodně zkomplikovalo.

Jezdec Gresini Fabio Di Giannantonio stále tvrdošíjně bojuje o místo v MotoGP pro rok 2024. Zdálo se, že je téměř domluvený s týmem Repsol Honda, který mu nabízel k podpisu roční smlouvu. Pak ale změna větru v garáži HRC vedla k rozhodnutí angažovat Lucu Mariniho s víceletou smlouvou. V závodě v Sepangu se římský jezdec nepřiblížil k pódiu, ale podařilo se mu dosáhnout cenné umístění v Top-10.

V GP Malajsie «Diggia» nenašel dobrý pocit s Ducati Desmosedici GP23 a nedokázal zopakovat svůj výkon z Phillip Islandu. Byl odmávnut 13. ve sprintu a 9. v nedělním hlavním závodě: „ Byl jsem nejrychlejší ve své skupině. Ve slipstreamu se přední pneumatika okamžitě zahřeje a tlak v pneumatice se zvýší. To mělo negativní vliv na chování při brzdění a prostě jsem nemohl předjet své soupeře. Zejména Jack Miller zůstal tvrdým oříškem až do konce závodu .“ Nové pravidlo tlaku v pneumatikách způsobuje určité problémy: “ To je důvod, proč do roku 2024 nebudou žádné změny v použití pneumatik. Možná bych se tím teď neměl příliš trápit. Nejprve si musím pořídit motorku na rok 2024 “.

Smluvní problém se nenávratně zkomplikuje pro Di Giannantonia, který riskuje, že zůstane bez sedla pro příští sezónu MotoGP. Dohoda mezi Repsol Honda a Lucou Marinim je dokončena, a tak «Diggia» riskuje, že pokud se věci nezmění, bude Valencia jeho poslední závod v «premier class». „ Do Valencie si s sebou určitě vezmu neutrální kombinézu, takže budu připravený na testy bez ohledu na motorku,“ usmívá se sarkasticky jezdec z Říma.

Vyhýbal se nepříjemným otázkám o své budoucnosti po závodě v Sepangu, na které bylo těžké dát odpovědi v tak složité chvíli pro jeho budoucnost. „Ještě jsem nemluvil se svým manažerem.“ Výraz v jeho tváři ale nenapovídá nic dobrého, jedinou volnou motorkou by byl motocykl týmu VR46, ale lídři z Tavullie se raději soustředí na mladého pilota z Moto2 (Fermin Aldeguer?).

V předvečer GP Malajsie zopakoval «Diggia», že jeho prioritou je zůstat v MotoGP, aniž by však vylučoval jiné cesty. „ Teprve až bude 100% jasné, že nemůžu zůstat v MotoGP, budeme pracovat na něčem jiném. Momentálním cílem je závodit v «premier class» To je vše ."

Jen připomínám: Pokud Fabio di Giannantonio nezíská na rok 2024 místo na roštu MotoGP, pak by možná mohl převzít místo Fermína Aldeguera v sestavě «Team SpeedUp», tedy týmu, za který tento Ital jezdil v letech 2020 a 2021.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama