Reklama

David Pickworth & Kiefer: Vše běží podle plánu

David Pickworth prohlásil, že převzetí týmu Kiefer Racing do rukou ruských investorů probíhá podle plánu. Smlouva s KTM by se měla podepsat ve středu.

Přesně před 5 týdny bylo těsně po smrti Stefana Kiefera (51) oznámeno, že britský investiční bankéř David Pickworth s penězi ruských investorů převezme tým Kiefer Racing v MS-Moto2 včetně obou pilotů Aegertera a Corteseho.

Smlouvu o smlouvě podepsal Pickworth, který se poprvé objevil 2017 v paddocku GP Rakouska na Spielbergu, a potom ještě v Misanu a Aragónu, společně se Stefanem Kieferem asi 4 hodiny před jeho nenadálou smrtí.

Ve smlouvě je napsáno, že týmové jméno, obě místa na startovním roštu MS-Moto2, historie týmu (2 tituly mistrů světa se Stefanem Bradlem a Dannym Kentem) a také dopisní papír s hlavičkou týmu připadnou po prodeji britskému investičnímu bankéři Davidu Pickworthovi, který koupí závodní stáj za peníze ruských investorů.

Vše se mělo dohodnout při finále letošní sezóny ve Valencii, tam ale David Pickworth nepřicestoval.

Mezitím se ale prodej týmu včetně veškerých záležitostí několikrát časově posunul, advokát spolumajitele Jochena Kiefera totiž musel prověřit veškeré požadavky třeba ze strany pozůstalé Stefanovy přítelkyně Nadine a jejich společnému synovi Jaydenovi (7).

Brit David Pickworth ve čtvrtek oznámil, že obdržel pomocí DHL poslední chybějící papíry od advokáta Jochena Kiefera, ze kterých je jasně zřetelné, že Jochen Kiefer má plnou moc prodat mu kompletní tým. Nyní musí vše přezkoumat ještě advokát od Pickwortha.

Pickworth dobře ví, že čas hraje proti němu!

„Dosud se nic nestalo, ale během příštího týdne musí být všechno pod střechou. Jinak půjdeme od toho pryč“, říká Jens Hainbach, více-prezident Motorsports Road Racing u KTM.

Také Sandro Cortese sedí doslova na jehlách: „Doufám, že bude příští týden vše podepsáno“, je znepokojený mistr světa Moto3 z roku 2012.

Objednání motocyklů KTM-Moto2 mělo sice definitivní termín 29. listopadu, ale Hainbach udělal kvůli jezdcům kompromisní řešení a deadline posunul!

„V úterý nebo ve středu pojedu do Munderfingu a tam podepíši smlouvu s KTM“, říká na toto téma Pickworth, žijící ve Vídni a hned dodává: „Vše běží podle plánu“.

Nezapomínejme ale, že...Čas neúprosně běží a také některé další záležitosti se musí velmi rychle vyjasnit: Musí se podepsat smlouvy s oběma piloty. Musí se zajistit a podepsat smlouvy se členy týmu pro oba jezdce. Musí se zaplatit poměrná finanční částka na pozůstalé po Stefanu Kieferovi. Musí začít fungovat Pickworthem nainstalovaná švýcarská firma CCH Consularis AG v Trübbbachu. Požadovaná částka peněz za prodej týmu Kiefer Racing britskému investičnímu bankéři Pickworthovi byla dle něho převedena z Ruska na jisté konto v jedné nizozemské bance.

Ovšem také Dorna, IRTA a KTM tlačí na Pickwortha: Zatím nebyly objednány ani jednotné motory Honda od firmy ExternPro, která sídlí v Tecnopark MotorLand Aragón, pro oba piloty, jednotné pneumatiky nebo třeba jednotný olej. A není objednána ani letecká doprava motocyklové techniky a dalšího materiálu na premiérový závod sezóny 2018 v Kataru, respektive dále na další dva zámořské závody v Argentině a v Texasu.

K ultimatu, které Aegerterův manažer Dr. Robert Siegrist, poslal Pickworthovi, se investiční bankéř nechce vůbec vyjadřovat.

Dle vlastního vyjádření je nový majitel týmu Kiefer Racing v přímém kontaktu s Domim Aegerterem: „Nekoupím Kiefer Racing bez toho, že Domi nepojede za nás MS-Moto2 2018. Ale nemohu přece investovat miliony Euro bez toho, že lidé, kteří mně tým prodávají, to také mohou udělat“, řekl telefonicky britský obchodník švýcarskému jezdci.

„Nechápu vůbec ultimátum od Domiho manažera, ale já mám hroší kůži. Nemohu jednat rychleji. Teprve až se stanu majitelem týmu Kiefer Racing, tak mohu podepsat smlouvu s jezdci“, je názoru Pickworth.

Na otázku, zda existuje nebezpečí nepřevzetí týmu Kiefer Racing do rukou ruských investorů, odpovídá David Pickworth zcela jasně: „No, no!“

Nový termín vyjasnění celé záležitosti se tak posunul - snad definitivně! - na příští týden.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama