Reklama

Corteseho čeká na 99% roční přestávka

Dvojnásobný mistr světa - Moto3 a SSP - Sandro Cortese si bude muset naordinovat minimálně roční přestávku s motocyklovými závody, pokud to pro něho neznamená konec závodní kariéry vůbec...!

9. února vydala DWO pro veřejnost startovní listinu šampionátu WorldSBK 2021 a v ní se nachází pouze jeden německý jezdec: Jonas Folger. Naopak chybí Sandro Cortese, který těžce havaroval 8. srpna v Portimau.

Všechno nasvědčuje tomu, že Ten Kate Yamaha nastoupí 2021 pouze se dvěma jezdci v šampionátu WorldSSP, kterými budou Dominique Aegerter a Galang Hendra Pratama. Pro kubaturu Superbike se nepodařilo nizozemskému týmu nashromáždit potřebný budget 1,5 až 1,8 milionu Euro.

Mistrovství světa Superbike mělo letos začít začátkem května v portugalském Estorilu, daleko pravděpodobnější je termín 22./23. května ve španělském Aragonu.

Je ale celkem jisté, že se letos bude konat bez 31-letého Sandro Corteseho, který se 2018 stal za tým Kallio Yamaha mistrem světa WorldSSP, v této kubatuře ale německý pilot závodit nechce a v královské kubatuře motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým pro něho volné a hlavně lukrativní místo prostě není.

Dlouho se Cortese spoléhal na druhou motorku v týmu Pederciniho, to ale bylo nedávno obsazeno Samuelem Cavalierim, který taj bude týmovým kolegou Lorise Cressona.

Poslední dvě volná místa 24členného startovního pole pak zřejmě v týmu MIE Honda dostanou Takumi Takahashi a Leandro Mercado.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama