Reklama

Cortese pojede za Pederciniho

Dvojnásobný mistr světa Sandro Cortese (Moto3 a WorlsSSP) z Německa se přece jen objeví jako stabilní jezdec šampionátu MS-Superbike v sezóně 2020. Dohodl se při nedávných testech v Jerezu s týmem Lucia Pederciniho a už na Phillip Islandu bude pilotovat motocykl Kawasaki ZX-10RR.

V Jerezu testoval 30-letý Němec motocykl Ducati Panigale italského týmu Barni Racing místo zraněného Leona Camiera, ale zároveň se zjistilo, že neexistuje žádná finanční možnost druhý motocykl této satelitní stáje ufinancovat.

Objevila se ale jiná možnost, po odchodu hlavního sponzora Global Service Solutions nemá sice Lucio Pedercini finanční prostředky na původní plánované nasazení dvou motocyklů, ale s tím jedním bude od samotného začátku letošního šampionátu u toho.

Motocykl velmi podobný tovární Kawasaki se poprvé na trati objeví na oficiálních testech DWO na Phillip Islandu a potom absolvuje s Cortesem celý šampionát MS-Superbike sezóny 2020.

V loňské sezóně skončil Sandro Cortese v šampionátu WorldSBK jako Rookie celkově na 12. místě, ovšem v týmu GRT Yamaha na něho pro letošní sezónu místo nezbylo.

Motor ZX-10RR letošní produkce bude připraven ladičskou firmou Akira, elektronika a další komponenty jsou totožné s těmi, které budou používat Rea a Lowes. Při prvních dvou závodech v zámoří ale bude muset německý jezdec použít materiál z roku 2019, teprve od Jerezu dostane ten nejnovější.

Corteseho tým bude závodit pod názvem Outdo Kawasaki TPR.

Zdroj: Corsedimoto a SpeedWeek.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama