Reklama

Corsi černým koněm šampionátu WorldSSP

Se Simonem Corsim vstupuje do MS-Supersport 2024 hodně silný jezdec. I když bývalý pilot Moto2 nebude startovat v sezonní premiéře na Phillip Islandu, tak s motocyklem Ducati 955 V2 bude určitě patřit k favoritům šampionátu.

Po mnoha sezónách v MS-Moto2 nenašel Simone Corsi žádný tým a proto přestoupil s AltoGo Yamaha do italského šampionátu Supersport 2023, který také okamžitě vyhrál. Kromě toho startoval Corsi na třech závodech s wild card v mistrovství světa a při domácím závodě v Misanu potvrdil 36-letý Ital dvěma šestými místy za tým Altogo Racing Team s motocyklem Yamaha YZF R6 svou rychlost.

Na sezónu MS-Supersport 2024 se spojil Ital s týmem Ducati Renzi Corse. Corsi se zúčastní šampionátu WorldSSP-Challenge, takže vynechá pouze úvod sezóny na Phillip Islandu.

Příprava na sezónu ex-pilota Grand Prix je hodně obsáhlá: Po prvním testu v prosinci 2023 testoval minulý týden Corsi tři dny ve Valencii a před evropskou premiérou v Barceloně bude místo Phillip Islandu absolvovat další testy ve Španělsku a v Itálii.

„Začátek sezony v Austrálii se blíží, takže před závodem v Barceloně absolvujeme několik testů ve Španělsku a poté v Itálii,“ řekl Corsi. „Když jsem v prosinci v Jerezu poprvé usedl na Ducati, měl jsem okamžitě dobrý pocit a to bylo důležité. Vím, že to nebude snadné, protože letos je tu spousta rychlých jezdců, ale naším cílem je udržet se co nejblíže pozicím, které se počítají.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama