Reklama

Colin Edwards: Rossi může závodit ještě 10 let

Bývalý pilot MotoGP a ex-mistr světa Superbike Colin Edwards doprovází mistrovství světa MotoGP jako televizní expert. Tento Američan má jen slova chvály pro Vinalese, Márqueze a také pro Rossiho.

Colin Edwards, mistr světa Superbike 2000 a 2002 s motocyklem Honda, stál rovněž při 15 závodech MotoGP na stupních vítězů, ale nikdy jako vítěz. 2014 ukončil Colin Edwards svou kariéru pilota Grand Prix u týmu Forward-Yamaha během sezóny a byl potom angažován od Yamahy a Michelinu jako testovací jezdec. Už několik let provozuje 44-letý ve svém texaském domově «Texas Tornado Boot Camp», tedy speciální tréninkové možnosti pro Hobby- a Profi-Racer. Kromě toho je Edwards TV-komentátorem jako expert pro «BT Sports».

Texasan prozradil, jak hodnotí aktuálně nejlepší jezdce MotoGP: „Vinales je celkově velmi dobrý. Líbí se mně jeho styl. Je jako stroj. Márquez je obdivuhodný, to víme. Pokud někdo jede sekundu před ním, tak ho musí dojet a předjet. I když mu na ti zbývá už třeba pouze půl kola. To je prostě na něm vidět. Vinales se neotáčí, prostě «tlačí na pilu» a jede svůj vlastní závod na svém vlastním limitu. Vinales žije tímto sportem a má před sebou jistě zářivou budoucnost“, je názoru Edwards.

Může se stát Vinales «noční můrou» pro Márqueze? „Myslím, že ano. Márquez je výborný člověk, není žádný egoista. Ve stejné době ale dominuje už od roku 2013. Márquez je prostě fenomén. Ale fanoušci nyní také mluví i o Vinalesovi.“

Edwards se tři roky dělil o místo v boxu továrního týmu Yamahy s Valentinem Rossim: „Valentino bude pořád ještě vpředu. Může klidně závodit dalších deset let v MotoGP, pokud bude chtít. Je to typický jezdec na neděli. V závodě bude vždy vpředu“, je přesvědčený Edwards.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama