Reklama

Číselné zajímavosti z loňských světových SSP300

Mistrovství světa FIM Supersport 300 v sezóně 2021 bylo napínavé od začátku až do konce. Podívejme se zpětně na sezónu WorldSSP300 očima čísel a statistiky z nich vyplívajících.

255 Adrian Huertas (MTM Kawasaki) se stal ziskem 255 bodů mistrem světa 2021.

206 – Celkem se v šampionátu WorldSSP300 objelo 206 závodních kol, což je nový rekord této kubatury.

150 – Poprvé v historii docílili jezdci z celkového Top-3 více než 150 bodů během jedné sezóny: Mistr světa Huertas jich nasbíral celkem 255, Tom Booth-Amos (Fusport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki) 189 a Jeffrey Buis (MTM Kawasaki ) 174.

37 – V Portimao Race 1 se Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300) po 37. objevila v bodech, tedy o pětkrát více než nejbližší konkurenti Scott Deroue a Koen Meuffels (MTM Kawasaki).

20 Samuel Di Sora (Leader Team Flemmbo) se stal v Race 1 v Portimao už 20. různým vítězem v historii této kubatury. Victor Steeman (Freudenberg KTM WorldSSP Team) byl v Mostě - Race 1 už 19. vítězem, oba dva vyhráli letos v historii poprvé.

13Oliver König (Movisio by MIE) byl při domácím závodě v Mostě 13. různým zástupcem nějaké země na pódiu v WorldSSP300.

12Dirk Geiger (Fusport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki) zajel v Portimao nejrychlejší kolo v závodě, a tím se stalo Německo 12. zemí, které se to podařilo. Uruguayec Facundo Llambias (Machado Came SBK) zajel pro svou zemi historicky první nejrychlejší kolo v závodě a sice v Jerezu ve druhém závodě. Tím se Uruguay stala druhou jihoamerickou zemí - po Brazílii - v této kubatuře, které se to podařilo.

9 – Vítězství Di Sorase bylo prvním vítězstvím pro Francii v historii této kubatury a ta se stala devátou zemí v listině vítězů.

7 – Zažili jsme sedm různých vítězů kubatury WorldSSP300 v sezóně 2021 a těmi byli: Adrian Huertas, Tom Booth-Amos (Fusport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki), Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300), Victor Steeman, Jeffrey Buis (MTM Kawasaki), Bahattin Sofuoglu ( Biblion Yamaha Motoxracing) a Samuel Di Sora.

6 – Šest vítězství Huertase je novým rekordem v počtu vítězství během jedné sezóny v kubatuře WorldSSP300.

5 – Během pěti sezón šampionátu World Supersport 300 jsme poznali pět různých šampionů.

4Adrian Huertas se stal čtvrtým španělským šampionem v této kubatuře.

0,003 s – Nejtěsnější dojezd mezi prvním a druhým jezdcem v cíli: Zasloužili se o to Bahattin Sofuoglu a Alvaro Diaz (Acro-Motor University Team).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama