Reklama

CEV-Repsol - Valencia: Pole-Position získali Aleix Viu a Jesko Raffin

Šampionát CEV-Repsol, zároveň mistrovství světa juniorů Moto3 a mistrovství Evropy Moto2, má za sebou po Estorilu druhou kvalifikační sobotu. V kubatuře Moto3 se jezdilo ráno rychleji než odpoledne, takže většině jezdců se započítávají časy z Q1.

Španěl Alex Viu (Marinelli Sniper - Honda) zajel dnes ráno na okruhu Ricarda Torma své nejrychlejší kolo za 1:39,410 a protože odpoledne už nikdo rychleji nejel, tak získal Pole Position do zítřejších dvou závodů kubatury Moto3. Viu skončil vloni celkově druhý v Red Bull Rookies Cupu. Za Španělem dnes skončil turecký talent Can Öncü (Red Bull KTM Ajo - KTM) se ztrátou pouhých +0,064 sec. a první řadu doplnil ještě Ital Celestino Vietti (SKY J.T.VR 46 Riders - KTM) +0,571).

Čtvrté místo obsadil Viettiho krajan a lídr šampionátu Manuel Pagliani (Leopard Junior - Honda) +0.622 a Top-5 dokompletoval Španěl Sergio Garcia (J.T.Estrella Galicia - Honda) +0,637).

Druhou polovinu elitní desítky vytvořili v kvalifikaci další Španělé Marc Garcia (KTM), Jeremy Alcoba (Honda), Thajec Somkiat Chantra (Honda), Švýcar Jason Dupasqueir (KTM) a Japonec Yuki Kunii (Honda).

Ani tentokráte, stejně jako minule v portugalském Estorilu, nevyšla našemu Salačovi příliš dobře kvalifikace, obsadil v ní časem 1:40.578 až 20. místo a to znamená do obou zítřejších závodů pouze 7. řadu startovního roštu se ztrátou +1.168 na Polesettera Aleixe Viu.

Zklamáním se kvalifikace skončila pro druhého z bratrské dvojice Öncü, Denize. Ten se kvalifikoval do závodu až na 25. pozici.

V prostřední kubatuře Moto2 si Pole-Position do jediného zítřejšího závodu vyjel lídr šampionátu Švýcar Jesko Raffin (Swiss Innovative I.J. - Kalex ) časem 1:36.109, druhý skončil Španěl Edgar Pons (AGR Team - Kalex) + 0,431 sec. a třetí se umístil Němec Lukas Tulovic (Team Wimu CNS - Tech3) +0,460. Španělé Augusto Fernandez (Easyrace - Suter) a Hector Garzo (Team Wimu CNS - Tech3) dokompletovali Top-5. V desítce nejlepších se dále umístili Xavier Cardelus (Kalex) z Andorry, Ital Tommaso Marcon (Speed Up), Španěl Miguel Pons, Indonésan Dimas Eky (oba Kalex) a David Sanchis (Yamaha), jako nejlepší jezdec s motocyklem konfigurace STK 600.

Pro upřesnění: První dva z kvalifikace kubatury Moto2 Raffin a E. Pons, stejně jako lídr Moto3 Pagliani byli ještě vloni stabilními účastníky seriálu Grand Prix.

Nedělní program závodů CEV-Repsol
Moto3 Race 1 (18 kol): 11.00 hod.
Moto2 (19 kol): 13.00 hod.
Moto3 Race 2 (18 kol): 14.00



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama