Reklama

Český souboj v Laguna Sece: Ondřej Ježek versus Jakub Smrž

8. závod MS-Superbike bude mít z pohledu českého fanouška určitě pikantní příchuť. Snad poprvé v historii tohoto šampionátu se ve dvou jízdách - pokud se nestane něco nepředvidatelného - střetnou čeští jezdci se stejnými ambicemi.

Jak Jakub Smrž (Guandalini Yamaha), tak Ondřej Ježek (Grillini Kawasaki) budou mít k dispozici prakticky výkonnostně stejné motocykly- což dokazují dosavadní souboje Ježka s bývalým pilotem týmu Guandalini Riccardem Russem. Dle názoru webu Motoforum.cz je Yamaha týmu Guandalini jihočeského Smrže o chloupek lepší než Kawasaki týmu Grillni kuřimského Ježka.

Ani jeden z jezdců ještě na okruhu Laguna Seca nezávodil, takže z tohoto pohledu je to 50:50.

Zatímco Smrž závodí v šampionátu BSB, tak Ježek je stabilním jezdcem WorldSBK. Ježek má letos na svém kontě 7 závodních víkendů WorldSBK, Smrž 5 závodních víkendů v BSB. Co se týká zkušeností s motocyklem Kawasaki, tak má Ježek určitě výhodu - ovšem i Smrž měl možnost motocykl Yamaha testovat (v Misanu).

Smrž má výhodu ve větším počtu absolvovaných startů v šampionátu WorldSBK - dosud jich bylo 150, poslední ale na Silverstone 2012...!, zatímco Ježek je na čísle 12.

Takže kdo získá na okruhu Laguna Seca více bodů, Smrž nebo Ježek? Nechme se překvapit!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama