Reklama

Casey Stoner: Rossi měl skončit už dříve...

Dvojnásobný mistr světa MotoGP Casey Stoner (34) hovoří o budoucím rozhodnutí Valentina Rossiho (41). A Australan se také vyjádřil na téma, zda by porazil Marca Márqueze...

Zatím vše vypadá na pokračování Rossiho kariéry, ovšem samotný Valentino Rossi se ještě nevyjádřil na téma, jestli po sezóně 2020 přidá ještě svou 26. sezónu v mistrovství světa Grand Prix a sice v týmu Petronas Yamaha Sepang Racing. Už od ledna je totiž jasné, že 41-letý Superstar musí své místo v továrním týmu od roku 2021 uvolnit o 20 let mladšímu Fabio Quartararovi.

Ačkoliv si hodně lidí z cirkusu zvaného MotoGP přeje, aby se devítinásobný mistr světa ještě neobrátil k aktivnímu motocyklovému sportu zády, tak Casey Stoner, který svou kariéru ukončil ve věku 27 let, plave proti proudu: „Kdyby se o něco dříve rozhodl ukončit aktivní kariéru, tak by zanechal za sebou daleko lepší dojem. Nyní je k tomu vlastně donucen“, říká v rozhovoru pro «Fox Sports Asia» 34-letý Australan.

„Je zklamáním vidět, že někdo, koho všichni chtěli mít ve svém týmu a pro kterého by každý zaplatil celé jmění, aby ho získal, bude nyní závodit v satelitním týmu“, je názoru mistr světa MotoGP z let 2007 a 2011.

Přesto si Stoner myslí, že 115-násobný vítěz GP ještě dlouho může bojovat se špičkou jezdeckého pole «premier class»: „Jsem názoru, že Valentino má stále potenciál zajíždět některé skvělé výsledky a může i bojovat o vítězství v některých závodech. To se prostě nezapomíná“, říká napevno Australan, ale hned jedním dechem dodává: „Je ale zároveň hodně smutné vidět, že už to není ten, který stával v minulosti pravidelně na stupních vítězů“.

Velkým dominátorem MS-MotoGP je v posledních letech Marc Márquez, tedy nyní už osminásobný mistr světa. Myslí si Stoner, že by ho byl schopen porážet? „Tuto otázku neustále dostávám. V některých závodech určitě, dokázali to přece Dovi, Jorge, Valentino, Dani...Když to dokázali oni. tak proč ne já...? Ale v boji o titul mistra světa, to je něco úplně jiného. Marc byl - především v posledních letech - neuvěřitelně konstantní. Podařilo se mu vyžehlit své slabé stránky a je velmi těžké ho porazit.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama