Reklama

Carlos Tatay se učí žít jiným způsobem

Před rokem stál jezdec CFMOTO Racing PrüstelGP Carlos Tatay v Mandalice na Pole-Position a po závodě Moto3 na stupních vítězů. Nyní mladý Španěl na vozíku statečně bojuje za to, aby mohl vést co nejnormálnější život.

Carlos Tatay havaroval 2. července v závodě mistrovství Evropy Moto2 na okruhu „Autódromo Internacional do Algarve“ v Portimau a utrpěl vážná zranění páteře. Zpočátku na veřejnost pronikaly jen kusé informace o jeho zdravotním stavu, ale mezitím se šampion Red Bull Rookies Cupu 2019 pravidelně objevuje na svých kanálech na sociálních sítích a informuje o své železné vůli postavit se jednoho dne opět na vlastní nohy.

Nedávno také Tatay poskytl svůj první rozhovor od své osudové nehody na YouTube kanálu Nico Abada. „Zpočátku pro mě bylo těžké přijmout, že jsem na vozíku,“ přiznal dvacetiletý rodák z Valencie. Mezitím si však uvědomil, že jeho život jde dál a že si ho navzdory všemu může užívat. „Chci ukázat, že člověk může dokázat hodně, když má motivaci a vůli.“

Jezdec týmu Pertamina Mandalika SAG Team Kalex utrpěl zlomeninu pátého obratle na zádech, přičemž se jednalo o neúplné poranění páteře. „Začínám znovu získávat cit v nohách. Dá se dělat pokrok, ale chce to hodně času,“ komentoval.

Dodal, že zatím nelze odhadnout, jak velký tento pokrok bude. Teprve po šesti až osmi měsících bude znám skutečný rozsah zranění. Proto se mladý Španěl nevzdává naděje a na vozíku statečně bojuje za to, aby mohl vést co nejnormálnější život.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama