Reklama

Brivio opouští MotoGP a Suzuki

Davide Brivio - týmový manažer mistrovské stáje Suzuki Ecstar v «premier class» - překvapivě opouští vítězný tým a míří do F1. Zde bude působit jako CEO v týmu Alpine F1 (dosud Renault).

O nečekaný přestup se nepřímo postaral obchodní ředitel Renaultu Luca de Meo. Ten totiž v době, kdy byl Brivio zaměstnán u Yamahy, pracoval jako Chief Marketing Officer u Fiat - Group, a Fiat, jak si mnozí ještě dobře pamatují, měl velkou reklamu na motocyklech Yamaha-M1.

Davide Brivio vyhrál s Valentinem Rossim u Yamahy čtyři tituly mistra světa MotoGP. Když potom italský šampion po sezóně 2010 odešel k Ducati, tak se Brivio stal poradcem Rossiho a VR46, od roku 2013 potom začal oficiálně pracovat opět pro Suzuki při jejím plánovaném návratu této značky do MotoGP a 8 let tak působil v této funkci.

Jen na vysvětlenou: Brivio uzavíral a prodlužoval smlouvy jak se členy týmu, tak i s oběma piloty Alexem Rinsem a Joanem Mirem. Jeho vlastní smlouva končila 31.12.2020 a sám sebe pod smlouvu vzít nemohl. A jelikož japonští manažeři zřejmě zapomněli smlouvu s Briviem prodloužit, tak se Davide Brivio stal od 1. ledna 2021 volným mužem....A finančně lukrativní nabídku z F1 mohl bez problémů přijmout...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama