Reklama

Brit Bradley Smith obdrží další šanci v MotoGP

Pokud nenastane v případě dopingového hříšníka Iannoneho nějaký zásadní a hlavně nečekaný obrat, tak by se místo něho měl za řidítky motocyklu Aprilia objevit dosavadní testovací jezdec této továrny Bradley Smith.

29-letý Angličan Bradley Smith (vítěz tří závodů Grand Prix 125 ccm v letech 2011 a 2012) závodil čtyři roky za tým Tech3-Yamaha a dvakrát byl odmávnut v Top-3 (druhý v Misanu 2015 a třetí na Phillip Islandu 2014).

Potom podepsal smlouvu s továrním týmem KTM a celkem pětkrát skončil v Top-10, když nejlépe byl odmávnut při svém loučení ve Valencii 2018 na 8. místě.

Vloni absolvoval Smith za tým Gresini Aprilia celkem čtyři závody MotoGP buď jako náhradník, nebo na wild card. Celkem se zúčastnil 108 závodů v «premier class», v Grand Prix napříč kubaturami stál na startovním roštu celkem 222x.

Ačkoliv dosud nebyl uveřejněn výsledek «B» zkoušky (dle regulí tak musí WADA učinit do 30 dnů po otevření daného testu moče), tak se už továrna z Noale pochopitelně na nastávající testy v Sepangu pečlivě připravuje a celkem logicky sáhla po pilotovi, který zná celou situaci co nejpodrobněji.

Co se týká nového testovacího pilota, tak se vynořilo ještě jedno další jméno: Lorenzo Savadori.

Co se týká angažování Smithe, tak nemalou roli sehraje zřejmě i britská TV stanice BT Sport - má smlouvu s promotérem Dorny, která určitě uvítá rozšířený kontingent anglických jezdců v Grand Prix: Bez Smithe by to totiž byli pouze Cal Crutchlow (MotoGP), Jake Dixon a Sam Lowes (Moto2) a John McPhee (Moto3).

Zdroj: SpeedWeek a Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama