Reklama

Baz místo Yamahy pojede zřejmě Ducati!

Pomalu se Lorisi Bazovi rozplývají možnosti závodění v MS-Superbike v sezóně 2021. A tak se Francouz musí porozhlédnout i po jiných možnostech a šampionátech. Nyní dostal velmi zajímavou nabídku ze šampionátu MotoAmerica.

Nizozemská stáj Ten Kate Yamaha nemá pohromadě finanční budget pro závodění v sezóně 2021, severoitalský tým Motocorsa Ducati také nedal dohromady peníze na angažování trojnásobného vítěze a vloni osmého jezdce šampionátu mistrovství světa motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým.

V superbikové sérii MotoAmerica by mohl charismatický Francouz ze Sallanches nedaleko Ženevy převzít místo po Lorenzo Zanettim v týmu Ducati New York. Tato stáj má přímou podporu z továrny v Borgo Panigale a podařilo se jí získat motocykl z Brixx Ducati, takže má nyní i náhradní stroj vysoké kvality. V týmu působí i Eraldo Ferracci, tedy muž, který se v minulém století zasloužil s týmem Fast Ferracci by Ducati o první dva mistrovské tituly Fredyho Merkela.

Šampionát MotoAmerica potřebuje po odchodu Camerona Beaubiera do Evropy - bude jezdit MS-Moto2 - hvězdného jezdce a není vyloučeno, že pokud by Loris Baz získal 2021 titul amerického šampiona, že by se mohl vrátit na startovní rošt WorldSBK 2022.

Jen připomínám: Zanetti (33) závodil v USA v sezóně 2020 v osmi závodech a celkem 6x se umístil v Top-3, v Indianapolis dokonce dokázal vyhrát.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama