Reklama

Augusto Fernandez oficiálně u MarcVDS

Pátý jezdec šampionátu prostřední kubatury Grand Prix Augusto Fernandez změnil tým FlexBox HP 40 od Sita Ponse a pojede 2020 za mistrovský tým Marc VDS. Pons jedná s Pasinim a Garzem.

Jelikož mistr světa Moto2 Alex Marquez nahradil v továrním týmu Repsol Honda Jorge Lorenza a stal se týmovým kolegou svého bratra Marca Marqueze, tak manažer týmu MarcVDS Joan Olive musel za něho hledat náhradu.

Kandidáty byli Sandro Cortese a také dvojnásobný mistr světa této kubatury Johann Zarco. Francouz se ale rozhodl pro tým v královské kubatuře Reale Avintia Ducati, kde pojede místo českého jezdce Karla Abrahama.

Španělský hlavní sponzor Estrella Galicia 0,0 prosadil svou a ačkoliv Dorna a její CEO Carmelo Ezpeleta favorizovali Němce Sandra Corteseho - ve startovním poli napříč kubaturami je pouze jeden Němec Marcel Schrötter, ale hlavní slovo měl sponzor.

Angažován byl 22-letý Augusto Fernandez, který je ale pod smlouvou u Sita Ponse. Dnes byl trojnásobný letošní vítěz z této smlouvy uvolněn. V týmu FlexBox tak zůstal pouze jediný jezdec a sice Lorenzo Baldassarri. Sito Pons chtěl nejdříve nasadit Johanna Zarca, ale ten potvrdil, že dává přednost závodění v královské kubatuře.

Ve hře na uvolněné místo u Ponse tak jsou 34-letý Mattia Pasini z Itálie a druhý z ME-Moto2 Hector Garzo ze Španělska.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama