Reklama

Aspar & Abaja k nové výzvě

Jak jsme vás včera exkluzivně - jako vůbec první web v České republice - informovali, tak příští sezónu Mistrovství světa MotoGP bude Karel Abraham jezdit v týmu Aspar. Pilotovat bude závodní motocykl Ducati GP15, s jeho pětiletou zkušeností v tomto seriálu, nováčka týmu pak doplní Alvaro Bautista.

Tak se společně podívejme, jak toto spojení na sezónu 2017 okomentoval tým Team Aspar a oba dva hlavní aktéři, tedy týmový šéf Jorge Aspar Martinez a český pilot Karel Abraham.

Abraham započal svoji kariéru v Mistrovství světa v nejnižší kubatuře 125 ccm a jeho prvním závodem byla Velká cena Španělska v roce 2005. O dva roky později přechází do prostřední třídy 250 ccm a prožívá zde svoje nejlepší období, završené v roce 2010 vítězstvím ve Valencii.

Vítězný závod byl také jeho posledním v této třídě, protože od další sezóny se stává jezdcem MotoGP. Pilotuje motocykl Ducati a obě sezony, tedy 2011 a 2012, zakončuje na celkovém čtrnáctém místě. Jeho nejlepším umístěním byla v roce 2011 sedmá místa na okruzích v Jerezu a Silverstone a ve Valencii o rok později.

Po třech dalších sezónách v královské třídě, oznamuje na konci roku 2015 přestup do seriálu Mistrovství světa Superbike, kde jezdí celou letošní sezónu. Posledním závodem na produkčním motocyklu by měl být 30.10. Qatar, kde ukončí svoje dobrodružství a bude se připravovat na jeho návrat do MotoGP v příštím roce.

Jorge Martínez „Aspar“: „Jsme rádi, že budeme v příští sezóně spolupracovat s Karlem Abrahamem. Bude pro nás novým jezdcem, který je stále mladý, ale který má velmi mnoho zkušeností. Jezdil světový šampionát ve všech třech kubaturách a v té nejvyšší MotoGP dokonce na stroji Ducati. Chci a zároveň doufám, že mu budu schopen dát odpovídající zázemí, mechaniky a stroj, aby mohl předvést svoje jezdecké umění.“

Karel Abraham: „Jsem opravdu potěšen, že se opět navracím do seriálu MotoGP. Začal jsem na této příležitosti pracovat od té chvíle, kdy jsem se dozvěděl, že by tu byla možnost znovu usednout na motocykl v královské třídě. Jsem velmi šťastný, že to bude opět Ducati, protože je to můj nejoblíbenější stroj a také na něj velmi rád vzpomínám, protože jsem s ním zajel svoji první sezónu, která pro mě zároveň byla tou nejlepší. Je pro mě poctou být členem týmu, který patří mezi oblíbené, profesionální a velmi dobré a společně s motocyklem Ducati bychom mohli vytvořit velmi dobré spojení. Opravdu se na to moc těším.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama