Reklama

Aprilia se s Ponssonem chystá do MS-Superbike

Francouzský jezdec Chris Ponsson (23) testoval s týmem Aprilia-Nuova M2 v Misanu, kde se připravoval na závody s wild card pro MS-Superbike.

Původně bylo plánováno více startů s wild card (minimálně tři), ale pandemie Corona vedla k odřeknutí závodního víkendu v Imole, a také domácí závod v Magny Cours není ještě 100% jistý.

Že je zájem týmu Aprilia Nuova M2 seriozní, svědčí zkutečnost, že Ponsson testoval už v listopadu v Jerezu, stejně jako potom v lednu. A francouzský jezdec se zúčastnil rovněž dvoudenního testu před zahájením sezóny v Portimau.

Nyní v Misanu byli na trati hned tři jezdci týmu Nuova M2: Eddi La Marra, Lorenzo Savadori s motocykly RSV4 1100 Factory pro italský šampionát CIV a Chris Ponsson s verzí motocyklu RSV4.

Další test je plánován do španělského Aragonu.

Jen připomínám: 2018 startoval Ponsson v Misanu místo zraněného Tito Rabata za tým Avintia Ducati v závodě MotoGP (dojel poslední s kolem ztráty), v následujícím závodě v Aragónu (ačkoliv si ho dopředu zaplatil) už ale startovat nesměl, neboť jeho údajné nízké jezdecké kvality byly pro kolegy na trati nebezpečné...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama