Reklama

Anthony West hledá sponzora pro Phillip Island

Po senzačním desátém místě v Brně s tři roky starým Suterem by chtěl nestárnoucí Anthony West startovat i při GP Phillip-Island. Ale zatím schází finance.

Anthony West se po vyhazovu z týmu QMMF-Moto2 v září 2015 stal «příležitostným dělníkem».

Že je ale stále kvalitním jezdcem, který je schopen zajet Top výsledky, dokázal před 10 dny na Masarykově okruhu při GP České republiky: Při svém 238. startu v GP zajel s tři roky starým Suterem po Tomovi Lüthim v dešti doslova senzační desáté místo pro český tým Montáže Brož Racing.

V dešti dokázal «Ant» West v prostřední kubatuře GP už dvakrát vyhrát: 2003 v 250-ccm a 2014 v Moto2 - vždy v Assenu.

Rovněž 2016 předvedl West v WorldSBK za tým Pedercini-Kawasaki výkony hodné respektu.

„Déšť byl v Brně velkou pomocí. Je to vždy skvělé, startovat jako wild card a dosáhnout umístění v Top-Ten - se starým motocyklem a pro mě v novém týmu. Tým je velmi profesionální; odvedli opravdu dobrou práci v přípravě na tento závod. Ale měli jsme se starým bikem velkém problémy s nastavením Set-upu. Vpředu vidlice správně nepružila, chovala se na suchu jako by bylo mokro. Opravdu to stálo hodně námahy jet s takovým motocyklem. Celé tři dny jsme nenašli správné řešení. Proto byl výsledek v závodě skutečně překvapivý. Jsem happy“, říká 35letý Australan.

„Bylo opravdu dobré, že jsem mohl jet opět závod GP. Jedu všude, kde se naskytne příležitost“, vysvětluje veterán, který se by vzal jako možnost dokonce i závodění v britském šampionátu superbiků.

Existuje možnost ještě nějakého dalšího startu v Moto2 s týmem Montáže Brož Racing?

„Rád bych v říjnu jel závod GP na Phillip-Islandu s wild card. Ovšem potřebujeme sehnat movitého sponzora, který by převzal náklady na tento start. Tým je připraven přetransportovat motocykl do Austrálie, pokud by sponzor zaplatil vše ostatní. Musel by zaplatit startovné, pneumatiky, palivo a další potřebné náklady. Nyní se snažíme zjistit, zda by po Brně neměl někdo zájem nám pomoci“, upřesňuje «Ant» West aktuální situaci.

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama