Reklama

Alex de Angelis chce závodit v MotoE World Cup 2019.

Bývalý pilot MotoGP Alex De Angelis by se rád vrátil na závodní dráhu. 33-letý San Mariňan projevil zájem zúčastnit se seriálu MotoE World Cup 2019.

Ex-pilot GP Alex De Angelis byl přítomen testům IRTA ve Valencii jako Riding Coach Itala Federica Fuligniho. Vloni ještě závodil v šampionátu WorldSBK, v polovině sezóny byl ale vyhozen z týmu Pedercini Kawasaki kvůli špatným výsledkům. Nejdříve ho nahradil v sedle motocyklu Kawasaki ZX-10RR Riccardo Russo a později ještě Jeremy Guarnoni.

Aktuální Riding Coach pracuje také jako instruktor na závodní dráze pro motocyklové jezdce, nyní si chce dodělat ještě stejnou kvalifikaci pro automobilové zájemce o závodění.

Mimochodem: Alex de Angelis má na svém kontě celkem 265 startů v Grand Prix (125 ccm - 65; 250ccm - 65; Moto2 - 66 a 61 v MotoGP), 4 závody v prostřední kubatuře GP (250ccm/Moto2) dokázal vyhrát a 40x stál na stupních vítězů!, z toho jednou dokonce v MotoGP.

Bývalý pilot MotoGP ze San Marina projevil zájem o návrat na závodní dráhu a sice v plánovaném závodním seriálu MotoE World Cup 2019.

Promotér MotoGP Dorna plánuje závodní seriál «MotoE World Cup» na sezónu 2019. Měl by obsahovat celkem šest závodů v rámci evropských Grand Prix. Energica jako exkluzivní značka by měla vybavit všech 18 jezdců - s elektrickými motocykly o výkonu větší než 130 HP. Pneumatiky dodá Michelin. Bývalý Technical Director od Michelin Racing, Nicolas Goubert, bude pracovat ve funkci Executive Director.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama