Reklama

Aleix Espargaro by chtěl nejraději jako kolegu Cala Crutchlowa

Tovární pilot Aprilie Aleix Espargaro stále ještě nemá týmového kolegu na sezónu 2021. Letošní sezónu začne místo distancovaného Andrea Iannoneho v týmu u Gresiniho Bradley Smith, kdo ale bude sedlat motocykl RS-GP v sezóně 2021 není vůbec jasné...

V Jerezu a zřejmě i v dalších následujících závodech bude stále Ital Iannone chybět, ten dostal 18 měsíců zákaz činnosti v důsledku pozitivního testu při Grand Prix Malajsie. A čeká nyní na rozhodnutí nejvyššího sportovního soudu TAS v Lausanne, jak se celá situace vlastně vyvine.

Ve hře jsou v podstatě tři možnosti: «Abruzzo» může být od TASu omilostněn, může platit současný vyslovený 18 měsíční trest a dokonce WADA žádá 4-leté potrestání.

Dosavadními týmovými kolegy Aleixe Espargara byli u Aprilie Sam Lowes (2017), Scott Redding (2018) a Andrea Iannone (2019).

Nyní se k celé události vyjádřil právě Aleix Espargaro, ten by si přál jako týmového kolegu zkušeného Brita Cala Crutchlowa.

Crutchlow závodí v týmu LCR Honda, kde má už třetí sezónu k dispozici tovární motocykl HRC. V týmu Lucia Cecchinella ale nastane brzy «přetlak», bude sem přetransferován Alex Marquez od týmu Repsol-Honda a jeden ze současné dvojice Nakagami - Crutchlow se bude muset odporoučet.

Zatímco japonský jezdec «Taka» (28 let) by mohl zakotvit v MS-Superbike v továrním týmu HRC místo Leona Haslama, tak zkušený britský pilot (34 let) se 157 starty v MotoGP (3 vítězství a 19 pódií) by zřejmě jen hodně těžko hledal jiné angažmá...

Mimochodem: Nazpět do šampionátu WorldSBK určitě britský jezdec nechce, jak se sám vyjádřil.

Naopak dle staršího z bratrů Espargarových - Aleixe - by mohl Crutchlow velmi přispět k vývoji zbrusu nového motocyklu RS-GP.

Vyjádření k Iannoneho případu od TAS se očekává v průběhu srpna, do té doby platí 18 měsíční zákaz závodění.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama