Reklama

Osm negativních testů, jeden test byl pozitivní

K pozitivnímu testu Andrea Iannoneho jsou nyní k dispozici další podrobnosti: Testu prováděném mezinárodní antidopingovou agenturou WADA se 3. listopadu 2019 podrobili v Sepangu v rámci Grand Prix Malajsie ještě další piloti, celkem jich bylo devět.

Byli to Ital Romano Fenati (Moto3), Japonec Ai Ogura (Moto3), Španěl Marcos Ramirez (Moto3), Australan Remy Gardner (Moto2), Američan Joe Roberts (Moto2), Španěl Xavi Vierge (Moto2), Ital Andrea Iannone (MotoGP), Španěl Jorge Lorenzo (MotoGP) a Španěl Marc Marquez (MotoGP).

S výjimkou testu Andrea Iannoneho byly všechny ostatní testy negativní.

doping list malajsie

Během závodního víkendu v Sepangu sídlí všechny týmy MotoGP v «pětihvězdičkovém» hotelu Sama Sama, není ale známo, zda všichni tito piloti jedli v restauraci maso, ve kterém byl údajně «Drostanolon».

«The Maniac» Andrea Iannone a jeho právník Antonio De Rensis mají nyní 21 dní čas a právo odvolat se k TAS (Arbitral Tribunal of Sport) v Lausanne.

Aprilia Racing (lépe řečeno týmový šéf Massimo Rivola) se sice plně postavil za Iannoneho, ale toho tlačí čas: Pokud by totiž TAS potvrdil, že platí výsledek zkoušky «A» ze 17. prosince 2019 a zkoušky «B» z Miesu 4. února, tak je Iannone na rok 2021 bez smlouvy (bez týmu a motorky) - jeho smlouva s Aprilií totiž trvá pouze do 31. prosince 2020.

Jen zopakuji: V moči Iannoneho byl nalezen prvek «Exogenous Anabolic Androgenic Steroids» (AAS), který je od roku 2019 na listině zakázaných prostředků.

A to by znamenalo pro Iannoneho pravděpodobně konec kariéry!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama