Reklama

2020: Repsol Honda bez Lorenza...

Renomovaný italský sportovní deník «Gazzetta dello Sport» - tedy žádný bulvár! - přinesl o víkendu hodně zajímavou hypotézu o předčasném odchodu Jorge Lorenza z týmu Repsol Honda a to do sportovního důchodu.

Zranění pětinásobného mistra světa Jorge Lorenza, které utrpěl v Assenu, je vážnější, než bylo dosud prezentováno. Šestý hrudní obratel T6 je zlomený, osmý T8 potom naštípnutý. To znamená v praxi, že Lorenzo nepojede závod na Masarykově okruhu v Brně a ani ten další následující v rakouském Spielbergu.

To ale není hlavní myšlenka článku, ta se týká sezóny 2020 v továrním týmu Repsol Honda. Jorge Lorenzo by měl odejít do sportovního důchodu a uvolnilo by se místo pro Alexe Marqueze v «premier class». Ten by pochopitelně nepřešel hned do týmu Repsol Honda, nýbrž by v sezóně 2020 dle «Gazzetta dello Sport» závodil v týmu LCR Honda IDEMITSU, kde by nahradil současného pilota Nakagamiho.

A právě Takaaki «Taka» Nakagami by se měl stát týmovým kolegou Marca Marqueze. Tato hypotéza je celkem logická, konečně Japonec po dlouhé době v továrním týmu HRC: Naposledy to byli Tadayuki Okada, Takuma Aoki a Tohru Ukawa.

Samozřejmě, vše bude záležet především na zdravotním stavu Jorge Lorenza, kterému za celou redakci Motoforum.cz přejeme samozřejmě co nejdříve návrat na závodní motocykl a především úplné uzdravení.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama