Reklama

11. letošní vítěz Grand Prix v Moto3: Albert Arenas

V 15 odjetých závodech Grand Prix známe letos v kubatuře Moto3 už 11 různých vítězů. Třetí vítězství v kariéře získal v Buriramu Albert Arenas (KTM). Přitom tato jeho sezóna začala těžkým tréninkovým zraněním.

Albert Arenas stál v Buriramu jako třetí teprve podruhé ve své kariéře v první řadě startovního roštu. A tuto svou pozici využil pilot týmu Gaviota Ángel Nieto ke třetímu vítězství v kariéře, když se jezdec s motocyklem KTM prosadil v poslední zatáčce proti lídrovi šampionátu Lorenzo Dalla Portovi (Leopard Honda).

Arenas se tak stal v 15. závodě sezóny v kubatuře Moto3 už jedenáctým vítězem, před ním vyhráli: Kaito Toba (Doha), Jaume Masia (Las Termas), Aron Canet (Austin, Brünn, Aragón), Niccolo Antonelli (Jerez), John McPhee (Le Mans), Tony Arbolino (Mugello, Assen), Marcos Ramirez (Barcelona, Silverstone), Lorenzo Dalla Porta (Sachsenring), Romano Fenati (Spielberg) a Tatsuki Suzuki (Misano).

Přitom začátek letošní sezóny nebyl pro Arenase vůbec šťastný: Těsně před odletem k závodu do Argentiny si natrhl při tréninku se závodním kolem při crashi slezinu (s krvácením), zlomil si žebra a také utrpěl pohmožděniny. Arenas musel na operaci a závody v Las Termas a v Austinu tak vynechal. Při comebacku v Jerezu byl ale odmávnut překvapivě v Top-5, což bylo až do vítězství v Buriramu jeho nejlepší umístění v probíhající sezóně.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama