Reklama

10 nejzajímavějších statistických údajů před Imolou

Podívejme se společně na číselné zajímavosti před závodem WorldSBK v italské Imole, které se vztahují k celkem 31 odjetým závodům na tomto kultovním okruhu.

1. Imola je v současné době 10. okruhem v počtu odjetých závodů WorldSBK. Závodilo se zde celkem 31x. Bezprostředně před Imolou se nacházejí Brands Hatch, Laguna Seca a Sugo, kde se závodilo 32x.

2. Imola je okruhem, kde Španělé vyhráli nejvíce závodů ze všech okruhů a sice 8. O jejich vítězství se zasloužili Carlos Checa (5) a Ruben Xaus (3).

3. Posledních 12 závodů, které se zde odjely, vyhráli pouze Britové (Sykes, Rea, Davies). Je to rekord, který zřejmě dlouho žádná země nepřekoná.

4. Jonathan Rea je jediným jezdcem, který v Imole vyhrál čtyři závody v řadě a to na motocyklech dvou různých značek: Honda (2014) a Kawasaki (2015).

5. Marco Melandri je jediným jezdcem s výjimkou Daviese, Rey a Sykese, který si zde v posledních třech letech dojel pro pódiové umístění, když skončil v prvních jízdách 2017 a 2018 vždy třetí.

6. Jonathan Rea byl odmávnut v posledních jedenácti závodech v Imole vždy v Top-3, buď jako první nebo druhý.

7. Dosud stálo v Imole na Pole Position během 16 závodních víkendů celkem 12 různých jezdců. Více než jedno Pole Position zde získali Tom Sykes (3), Chaz Davies a Jonathan Rea (2) a všechny tři uvidíme na startu i letos.

8. Před osmi lety zde získal Tom Sykes své první Pole Position a odstartoval neuvěřitelnou kariéru, když získal ještě dalších 47! Tím se právem nazývá Mr. Superpole.

9. V loňském roce po vítězství ve druhé jízdě vyrovnal Rea legendární celkovou bilanci Carl Fogartyho v počtu vítězství v závodech WorldSBK: 59.

10. 0,021 sekundy - S tímto minimálním náskokem vyhrál druhý závod v Imole 2001 Regis Laconi před Rubenem Xausem - bylo to jeho první podium vůbec. O 2 roky později se podařilo vyhrát Xausovi před Laconim s náskokem 12,038 sekund - druhý závod.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama