Reklama

«Balda» se vrací do Moto2

«Balda», tedy Lorenzo Baldassarri se vrací do paddocku MotoGP alespoň na jeden závodní víkend. Příští týden nahradí zraněného Celestina Viettiho na Pertamina Mandalika International Circuit v Indonésii.

Připomeňme si, že letos se Lorenzo Baldassarri účastní mistrovství světa superbiků s Yamahou GMT94 poté, co se v roce 2022 stal vicemistrem světa supersportů. Po přechodu z Moto2 k sériovým derivátům jezdec z regionu Marche znovu našel v šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým především sám sebe a pohodu.

Právě probíhající sezóna nebyla výsledkově oslnivá, ale přistoupil k ní správným způsobem a právě minulý týden v Portimau byl autorem přesvědčivého výkonu ve 2. závodě. Nyní přišla tato nečekaná možnost vrátit se do paddocku MotoGP.

Mimochodem: «Balda» už letos v Mandalice závodil za stáj GMT94 Yamaha s motocyklem Yamaha YZF R1 a vedl si dobře, když dosáhl na body jak v závodě I. (15.); tak i v závodě II. (13.)

„V první řadě přeji Celestinu Viettimu brzké uzdravení,“ řekl Lorenzo Baldassarri. „Dostal jsem příležitost a využil ji, protože teď se Superbikem máme měsíc volna a je vždycky příjemné být na motorce a pokračovat v tréninku. Pro mě je to skvělá příležitost, jak se pobavit a pokusit se být co nejvíce konkurenceschopný, pak se uvidí. Chtěl bych poděkovat Fanticu za to, že mi dal tuto příležitost, že mi věří, abych řádně nahradil Celestina, a pokusíme se udělat to nejlepší.“

Jeho pohled je ale stále upřen na Superbike: „Nemůžu se dočkat, až se do Jerezu dostanu na Superbiku, protože je to trať, kde jsem velmi konkurenceschopný. V Moto2 jsem tam vyhrál dva závody, takže se mi určitě může dařit. Dojeli jsme na dobré úrovni a konečně můžeme sklízet plody toho, co jsme během roku zaseli.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama