Reklama

#10 Mrkývka zářil na Slovakia Ringu

První sezóna Jirky Mrkývky s „velkou“ motorkou je za námi. Posledním dějištěm letošního ročníku Alpe Adria Road Racing Championshipu byl, stejně jako ten úvodní, slovenský okruh Slovakia Ring.

V pátém závodě začal Jirka Mrkývka hned od začátku - od pátku - skvěle. Po oficiálním tréninku mu patřila P8. V sobotní kvalifikaci si ještě polepšil, když skončil na P7 se ztrátou pouhých 1.465 sec. na Polesettera Davida Juhásze z Maďarska.

V prvním slovenském závodě vyrovnal své letošní maximum z Mostu, když byl odmávnut v Top-6, přičemž na vítězného Juhácze ztratil jezdec s motocyklem Kawasaki z týmu WilliRace 12.463 sec.

V nedělním závodě byl ve warm-upu třetí a to dávalo do samotného závodu hodně optimismu a Jirkovi to načerpalo potřebnou sebedůvěru.

V závodě se mu pak podařil doslova husarský kousek, až do posledního kola bojoval o vítězství, když byl členem vedoucí 4členné skupiny. Na vítězného Chorvata Vugrinece mu nakonec chybělo nepatrných 0.962 sec a na první pódium titěrných 197/1000 sekundy. Ovšem čtvrté místo v cíli bylo i tak pro brněnského teenagera fantastickým výsledkem.

V celkovém pořadí CLASS Superstock600 ve své Rookie sezóně získal Jirka Mrkývka celkově umístění v Top-10, jako suverénně nejlepší Čech.

Stal se také ovšem suverénním vítězem kubatury CLASS Superstock600 Junior, když na druhého v pořadí Poláka Patryka Pazeru (Yamaha) měl náskok 90 bodů. Třetí skončil velký chorvatský soupeř Martin Vugrinec (Kawasaki).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama