Reklama

Zimní testy 2016/2017: Valencia, Sepang, Phillip Island, Katar

Na čtyřech různých okruzích Grand Prix budou testovat týmy MotoGP mezi finále letošní sezóny GP Valencia a startem do sezóny 2017 v Doha. Start sezóny 2017 je potom naplánován v Kataru na 26. března.

Sice ještě chybí do konce sezóny 2016 celkem šest závodů Grand Prix, ale Dorna a sdružení týmů IRTA už připravilo testovací plán oficiálních testů IRTA.

První dva oficiální dny testování MotoGP-IRTA se budou konat hned po finále MS ve Valencii v úterý a ve středu (15./16. listopadu).

A ty budou hned hodně zajímavé: Bude zde debutovat Jorge Lorenzo na Ducati, Iannone na Ecstar-Suzuki, Vinales na Movistar-Yamaha, Zarco a Folger poprvé na motocyklech královské kubatury Tech3-Yamaha, Aleix Espargaró na Aprilii a Bautista na Bull & Bear-Ducati.

Potom budou některé týmy z MotoGP testovat soukromě v listopadu v Jerezu/nebo v Aragónu. V prosinci 2016 a v lednu 2017 platí zákaz testování, ale tentokrát se nebude týkat posledních dvou dnů v lednu.

Už 30. ledna, 31. ledna a 1. února se bude testovat v Sepangu/Malajsie (pondělí až středa). Na Phillip Islandu budou všechny týmy MotoGP testovat od 15. do 17. února, tedy od středy do pátku. Katarský test na okruhu Losail International Circuit v Doha se koná od 10. do 12. března, od pátku do neděle. Úvodní závod sezóny v Kataru je plánován na 23. až 26. března.

Týmy kubatur Moto2- a Moto3- mají naplánován jeden test IRTA v Jerezu (8. až 10. března, středa až pátek) a ten druhý v Kataru, od 17. do 19. března (pátek až neděle).

Ale samozřejmě týmy a jezdci obou menších kubatur budou už v únoru testovat na několika různých španělských okruzích, jako jsou: Jerez, Aragón, Almeria a Valencia.

Mimochodem: Listopadové testy 2016 se už nebudou počítat do omezeného počtu 10 testovacích dnů na sezónu 2017.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama