Reklama

Z Königa jsem měl obavy, ale v superbicích má své místo, říká Francouz Mahias

Patří ke zkušeným závodníkům v mistrovství světa superbiků. Vždyť Francouz Lucas Mahias závodil v Moto 2 nebo v Supersportech, kde vybojoval titul. V Mostě v letošním roce jel zcela poprvé. ''„Okruh se mi líbil, je velmi rychlý,“'' dodal Mahias z týmu z týmu Kawasaki Puccetti Racing.

Třiatřicetiletý jezdec si pochvaloval hlavně atmosféru. „Je vidět, že Češi mají motorky rádi. V publiku bylo hodně lidí a moc jsem si to užil.“

V celkovém pořadí je Mahias zatím na 14. místě, v letošním roce sesbíral 31 bodů. V Mostě bral dvanáctou příčku a devátou, což je doposud jeho nejlepší umístění v sezoně. „V minulém roce jsem tady nezávodil, chybí mi najeté kilometry. Ale postupně to bylo lepší. Se sezonou zatím nejsem moc spokojený,“ dodal zkušený Francouz.

I on byl jedním z jezdců, kterého přestup Olivera Königa do nejvyšší kategorie překvapil. „Měl jsem z toho trochu obavy, protože přecházel z nejslabší třídy Supersport 300. Je těžké přesedlat z nejslabší motorky na nejsilnější. Bál jsem se, že bude pro nás nebezpečný jako nováček,“ prozradil Mahias, který však postupně názor změnil. Vždyť König prakticky vůbec nepadá. Pouze v Superpole Race v Mostě se dostal do kontaktu se soupeřem, po kterém spadl a zlomil si kůstku v nártu.

„Myslím, že všechny přesvědčil, že Oliver má tady své místo. Ví, co dělá a postupně zrychluje, což ukázal také v Mostě,“ dodal Mahias. Jediný český jezdec v MS superbiků právě v Mostě předvedl své nejlepší výsledky, když zajel dvakrát na šestnáctém místě. A byl jen kousek od svého prvního bodu.

Podle Mahiase je startovní pole superbiků v tomto roce velmi vyrovnaná a úroveň opravdu vysoká. „Je hodně těžké se prosadit, protože plno jezdců má hodně dobré motorky,“ dodal Francouz, který kromě Mostu navštívil také Prahu. „A musím říct, že je to jedno z nejhezčích měst, které jsem kdy navštívil. Moc se mi tam líbilo.“

Šampionát superbiků pokračuje 9. září závody ve Francii.

Stav šampionátu: 1. Alvaro Bautista Ducati 298 bodů; 2. Jonathan Rea Kawasaki 267; 3. Toprak Razgatlioglu Yamaha 260; 4. Andrea Locatelli Yamaha 148; 5. Michael Rinaldi Ducati 134; 6. Iker Lecuona Honda 127; 7. Axel Bassani Ducati 115; 8. Alex Lowes Kawasaki 113; 9. Scott Redding BMW 110; 10. Xavi Vierge Honda 79; 11. Loris Baz BMW 65; 12. Garrett Gerloff Yamaha 55; 13. Philipp Öttl Ducati 40; 14. Lucas Mahias Kawasaki 31; 15. Luca Bernardi Ducati 23; 16. Roberto Tamburini Yamaha 23; 17. Eugene Laverty BMW 18; 18. Xavi Fores Ducati 12; 19. Kohta Nozane Yamaha 12; 20. Michael van der Mark BMW 11; 21. Ilya Mikhalchik BMW 10; 22. Christophe Ponsson Yamaha 8; 23. Leon Haslam Kawasaki 4; 24. Hafizh Syahrin Honda 4; 25. Tarran Mackenzie Yamaha 3; 26. Peter Hickman BMW 2; 27. Leandro Mercado Honda 2; ...Oliver König Kawasaki 0.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama