Reklama

Yonny Hernandez z MotoGP do Moto2

Dosavadní pilot královské kubatury MotoGP Yonny Hernandez nedostal místo na startovním roštu na sezónu 2017, přesto nebude Kolumbijec paddock Grand Prix neopustí, jen místo motocyklu Ducati v týmu Bull & Dear Aspar-Ducati bude pilotovat v týmu AGR bike KALEX Moto2.

Původně se myslelo, že Pull & Bear Aspar-Ducati-Team pojede i v příštím roce s Yonnym Hernandezem z Kolumbie, neboť promotér šampionátu Dorna jako majitel vysílacích práv TV prostě potřebuje jednoho Jihoameričana v královské kubatuře.

V takovém případě mohou týmy počítat s dodatečnými příjmy, než když místo «desátého» (tedy dalšího) Španěla je nabídnut jezdec se «správným pasem».

Nyní musel aktuálně až 22. jezdec tabulky MotoGP 2016 Yonny Hernandez s pouhými 17 body na svém kontě - a nebodoval ani v japonském Motegi - uvolnit své místo v týmu Bull & Bear-Ducati, kde pojedou 2017 Španěl Alvaro Bautista a Čech Karel Abraham.

Ovšem Yonny Hernandez (28) ale našel hned své nové místo v cirkuse zvaném MotoGP a nemusí tak opustit paddock Grand Prix. Jak vyplynulo během závodu WorldSBK v jerezu, tak uznávaný driftér a specialista do deště se vrací do kubatury Moto2 nazpět po čtyřech letech a pojede v týmu AGR, kde 2014 a 2015 závodil třeba Němec Jonas Folger, 2016 pak jeho krajan Marcel Schrötter a Španěl Axel Pons.

Na příští sezónu je tedy Yonny Hernandez fixním jezdcem v tomto týmu AGR s motocyklem Kalex Moto2, jeho týmovým kolegou by měl být letošní mistr Evropy Moto2 Steven Odendaal z Jižní Afriky.

Yonny Hernandez závodil už 2010 a 2011 v MS-Moto2, tehdy za tým Blusens, z kterého se stal později Avintia-Racing. Yonnyho nejlepší výsledky v Moto2: Umístění v Top-6 na Sachsenringu a ve Valencii.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama