Reklama

WorldSSP 300: Zatím je pro sezónu 2019 už 22 přihlášených

Ačkoliv sezóna šampionátu Supersport 300 odstartuje až začátkem dubna 2019 ve španělském Aragonu, už dnes je přihlášeno 22 stabilních pilotů, mezi nimi i tři Amazonky. A poprvé v historii bude stabilním jezdcem jeden mladý Chilan, 19letý Benjamin Molina.

Zatím se přesně neví, za jakou závodní stáj pojede obhájkyně titulu Ana Carrasco ze Španělska, ale určitě chce v tomto seriálu zůstat a závodit bude s motocyklem Kawasaki Ninja 400.

A na startovním roštu tak zřejmě uvidíme hned tři ženy: Kromě Any Carrasco pojedou také Maria Herrera a Steffie Naud.

Bohužel, ani tentokrát se mezi přihlášenými teenagery - zatím - nenachází nějaký český talent...! Přitom právě tímto směrem by se měl - dle názoru webu Motoforum.cz - ubírat nějaký projekt Autoklubu České republiky! Přece jen závodění v kubatuře WorldSSP 300 je relativně lacinější než v MSJ-Moto3, tedy v závodním seriálu CEV-Repsol.

Vloni startovalo na závodech tohoto šampionátu až 40 jezdců (včetně jezdců s wild card) při jednom závodním víkendu, dá se tedy předpokládat, že se tento počet pro příští sezónu ještě zvýší. Maximální povolený počet stabilních jezdců je dle Gregoria Lavilly (Sport-Direktor DWO) 68 (letos 33). Proto se pojedou jak volné tréninky, tak Qualifying, ve dvou skupinách a Top-30 nejrychlejších se kvalifikuje do vlastního závodu, k nim přibude Top-6 z «Last-Chance-Race», takže o mistrovské body bude bojovat celkem 36 pilotů.

Týmy a jezdci 2019

Yamaha

Trasimeno Kevin Sabatucci (I); Omar Bonoli (I)
Terra & Moto Benjamín Molina (CL)

KTM

Freudenberg Jan-Ole Jähnig (D); Max Kappler (D)
Flembbo Enzo De La Vega; Steffie Naud (F)
Scuderia Maranga Borja Sánchez (E); María Herrera (E); Jarno Ioverno (I);

Kawasaki

Nutec RT Motorsports Nick Kalinin (UR); Dorren Loureiro (RSA); Dino Iozzo (RSA); Tom Bramich (AUS)
DS Racing Ana Carrasco (E)
Puccetti Bahattin Sofuoglu (TR)
MTM Kawasaki Scott Deroue (NL); Robert Schotman (NL); Dion Otten (NL); Jeffrey Buis (NL)
ParkinGO Team Mika Perez (E)
2R Racing Kevin Arduini (I)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama