Reklama

WorldSBK - Pre Motul Thai Round: Porazí někdo Reu?

Vítězným australským doublem vykročil za ziskem třetího titulu v řadě hodně rázně tovární pilot Kawasaki Jonathan Rea.

Dvěma druhými místy na Phillip Islandu potvrdil svou úžasnou formu ze závěru loňské sezóny tovární pilot Ducati Chaz Davies - vyhrál 7 z posledních 8 závodů sezóny 2016 a ačkoliv celkově třetí je bodově další Brit Tom Sykes, tak daleko více zaujal skvělý comeback Marca Melandriho.

Jedno je jisté, za normálních okolností se bude opět rozhodovat o vítězi mezi továrními jezdci Ducati a Kawasaki!

Čekalo se s napětím, kdo bude jejich nejbližšími pronásledovateli a celkem překvapivě to je Yamaha, zatímco Aprilia - s vice-mistrem světa Eugene Lavertym a především Honda s hvězdnou sestavou Haydenem a Bradlem a s novou Fireblade zůstala hodně za očekáváním a čeká ji ještě hodně práce.

Na okruhu Chang International Circuit Buriram v Thajsku se historicky odjely celkem 4 jízdy o mistrovské body a vloni zde vyhrál první jízdu Rea před Sykesem a vd Markem, v té druhé si tovární piloti Kawasaki pořadí v cíli prohodili, na stupních vítězů je doplnil Chaz Davies.

V superbikové premiéře 2015 zde slavil double Jonathan Rea, dvakrát druhý byl odmávnut Leon Haslam a stupně vítězů dokompletovali Sykes - v jízdě první a Alex Lowes v jízdě druhé.

Okruh je specifický především tím, že se na něm musí chodit hodně tvrdě a pozdě! na brzdy, uvidíme, jak se s tím jezdci vypořádají především ve druhé jízdě, kdy se díky novému reglementu bude startovat v jiném pořadí, než bude výsledek sobotního závodu.

Hodně těžký úděl čeká Ondřeje Ježka, ten se ve svém teprve druhém závodním víkendu v této královské kubatuře motocyklů jistě pokusí získat své první body do šampionátu, ale: Vloni ani Švýcar Schmitter či domácí Kaewjaturaporn (jel místo zraněného Hooka) na ně nedosáhli a stejně dopadli Španěl Barragán a Francouz Ponsson o rok dříve, takže by to v případě umístění buď Ježka nebo týmového kolegy Badoviniho v Top-15 byly pro tým Grillini vůbec první premiérové body na tomto okruhu.

Chybět bude Leandro Mercado (Ioda Racing - Aprilia), kterému jeho zranění plic - pneumotorax - při motokrosovém tréninku v polovině února zatím nedovolí cestovat letecky.

SBK Motul - stav MS: 1. Rea (Kawasaki) 50 bodů, 2. Davies (Ducati) 40; 3. Sykes (Kawasaki) 26; 4. Lowes A. (Yamaha) 26; 5. Fores (Ducati) 21; 6. Camier (MV Agusta) 19; 3. Melandri (Ducati) 16; 8. van der Mark (Yamaha) 16; 9. Laverty (Aprilia) 14; 10. Torres (BMW) 9; 11. Savadori (Aprilia) 7; 12. De Angelis (Kawasaki) 7; 13. Reiterberger (BMW) 7; 14. Krummenacher (Kawasaki) 6; 15. Hayden (Honda) 5; 16. Ramos (Kawasaki) 5; 17. Brookes (Yamaha) 4; 18. Bradl (Honda) 2... Russo (Yamaha), Badovini (Kawasaki) a Ježek (Kawasaki) 0.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama