Reklama

WorldSBK 2018: Už chybí pouze Afrika a Antarktida

Od roku 2018 budou kromě pilotů MotoGP také jezdci šampionátu WorldSBK závodit v Argentině. Smlouvu podepsali CEO Dorny Carmelo Ezpeleta a obchodní ředitel OSD Orly Terranova.

Až na Afriku a Antarktidu se tedy 2018 pojede WorldSBK na všech kontinentech, neboť se přidá díky závodu v Argentině nově i Jižní Amerika.

Nebude to ale okruh «Circuito Termas de Rio Hondo», kde se už počtvrté konala GP Argentiny MotoGP, nýbrž na novém okruhu, který se jmenuje Villicum Circuit, zkráceně OSD.

Okruh ležící v oblasti Cuyo v provincii San Juan v blízkosti města Albardónu je momentálně hotový ze 60%, a do konce roku 2017 by měl být úplně připraven k závodění. Celý projekt bude stát 800 milionů peset, tedy přibližně 50 milionů Euro.

Termín závodního víkendu ještě nebyl stanoven, z logistických důvodů se nabízí datum 2 týdny před, nebo 2 týdny po závodě v Laguna Sece v Kalifornii, možný je ale také podzimní termín.

Test zde není plánovaný žádný, pneumatiky Pirelli zde budou testovat domácí jezdci při argentinském superbikovém šampionátu.

Určitě se při tomto argentinském závodě pojedou kubatury Superbike a Supersport, nová kubatura MS-Supersport-300 se letos jede pouze při evropských závodech, zda se 2018 pojede i v zámoří, záleží na dalším vývoji, finančních podmínkách a samozřejmě angažovanosti zúčastněných továren.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama