Reklama

WorldSBK 2017: Úvod se pojede bez Mercada

Ještě nezačala sezóna MS-Superbike 2017, a už je startovní rošt o jednoho jezdce chudší. Tým IodaRacing Aprilia svůj start na Phillip Islandu odřekl.

Není to ovšem z důvodu chybějících financí, jak by se možná dalo očekávat dle předsezónních náznaků, nýbrž z důvodu zranění jejich jediného pilota.

Dnes slavil Leandro Mercado své 25. narozeniny, ovšem důvodů k oslavě nebylo zas tak mnoho: Argentinec si při motokrosovém tréninku zlomil tři žebra a navíc také pohmoždil plíce.

Mercadův zdravotní stav je stabilizován, ale tak dlouho, dokud se jeho pohmoždění plic - pneumotoraxos - úplně nevyléčí, nesmí argentinský pilot letět.

Z tohoto důvodu odřekl jeho tým IodaRacing sezonní premiéru v Austrálii, kde se v pondělí a v úterý konají na Phillip Islandu testy, a poslední únorový víkend zde začíná mistrovství světa 2017.

Bez ohledu na to, zda bude Mercado do 11./12. března opět v úplném pořádku, chce se Ioda Racing druhého letošního mistrovského podniku v Buriramu/Thajsko zúčastnit.

Takže v sezonní premiéře uvidíme na startovním roštu pouze dva motocykly Aprilia RSV4 RF: Budou to Eugene Laverty a Lorenzo Savadori v týmu Milwaukee.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama