Reklama

Vicemistr světa 2018: Konec kariéry ve 23 letech

Není to vánoční příběh: Mika Perez byl kdysi jedním z nadějných mladých španělských jezdců. Nyní jsou všechny peněžní úspory vyčerpány a Španěl musel oznámit svůj odchod do sportovního důchodu.

Mika Perez byl jedním z nejnápadnějších pilotů v prvních letech mistrovství světa Supersport 300. Španěl získal pro Hondu jediná vítězství v juniorské sérii v roce 2017 a skončil čtvrtý v mistrovství světa. O rok později se stal vicemistrem světa s Kawasaki, jen jediný bod za mistryní světa Anou Carrasco .

Přesto bylo pro Pereze v následujících letech obtížné získat konkurenceschopný materiál. Jako pátý v mistrovství světa (1 vítězství, tři umístění na stupních vítězů) se Perez v roce 2020 znovu dostal do centra pozornosti, aby poté odjel pouze několik závodů. Nebylo tedy žádným překvapením, když Španěl oznámil svůj odchod do důchodu – v pouhých 23 letech.

„Konečně odejdu do důchodu jako motocyklový závodník. Příliš dlouho jsem čekal na příležitost, ale nikdy nepřišla. Nyní je čas soustředit se na dokončení mého inženýrského titulu a jsem si jistý, že mohu pokračovat v práci v motocyklovém světě, ať už jako jezdecký trenér nebo jako inženýr."

Jeho rezignace je čistě racionální rozhodnutí.

„Důvod je jednoduchý: každý ví, že bez peněz ničeho nedosáhnete. Je to hořké, ale je to tak, bez ohledu na to, jak jsi talentovaný, a to je na tomto sportu to nejhorší,“ řekl hořce Perez. „Na závodní dráze jsem musel znovu a znovu dokazovat, že se dokážu prosadit s malými finančními prostředky a kombinací sportu a studia, ale nestačilo to. Přestože jsem postoupil dále, než jsem původně očekával, nemyslím si, že jsem dokázal ukázat svůj skutečný potenciál a to mě bolí nejvíc. Motocykl mě naučil nikdy se nevzdávat. Proto se teď nevzdám, abych dosáhl svých životních cílů.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama