Reklama

V Moto2 neuspěli, v WorldSSP favorité

Stefano Manzi, Nicolo Bulega a Lorenzo Baldassarri se v sezóně Moto2 2021 neprosadili a museli opustit paddock Grand Prix, podaří se jim v šampionátu WorldSSP jít ve šlépějích svých předchůdců a budou bojovat o pódiová umístění...

Z kubatury Moto2 se v minulých letech etablovalo několik jezdců, kteří se později stali mistry světa v MS-Supersport. Byli to Sandro Cortese, Randy Krummenacher, Andrea Locatelli a Dominique Aegerter; Jules Cluzel a Steven Odendaal získali titul vicemistra světa, Philipp Öttl získal 2020 bronz.

V této sezóně uvidíme v prostřední kubatuře šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým hned tři Italy: Stefano Manzi, Nicolo Bulega a Lorenzo Baldassarri obsadili v loňské sezóně v Moto2 celkově místa 19, 26 a 31 a to samozřejmě nestačilo k udržení startovního místa na roštu v Moto2.

Všichni tři mají nejen jezdecký talent, ale pojedou i za kvalitní týmy: Baldassarri - Evan Bros Yamaha; Bulega - Aruba Ducati a Manzi - tovární tým Triumph.

Peter Öttl, sám pětinásobný vítěz Grand Prix a spolumajitel týmu Sterilgarda-Husqvarna, hodnotí tyto tři Rookie následovně: „Baldassarri vyhrál pět závodů MS-Moto2. Může se v týmu Evan Bros stát mistrem světa. Bulegu hodnotím na úplně stejné úrovni. Pokud bude fingovat balance mezi objemy motocyklů a dostane v týmu Aruba Ducati maximální podporu, tak se může stát klidně mistrem světa právě on. Stejně kvalitním jezdcem je Manzi, ten stál se strojem MV Agusta už v Moto2 na Pole-Position. A vloni skončil v MS lépe než jeho dva jmenovaní krajané“. Otázkou u Manziho je, jak silný bude jeho tým."

U všech tří jmenovaných vidí Peter Öttl problém jejich neúspěchů především v tom, že nefungovala konstelace tým/motocykl.

Přechod z WSSP do Moto2: Zajímavé je, že v opačném případě to vůbec neplatí: Kenan Sofuoglu je určitě nekorunovaným králem šampionátu MS-Supersport, v Moto2 se mu ale moc nedařilo! Celkově má na svém kontě 14 startů v Moto2; pouze jedno druhé místo /na mokru/ a v sezóně 2011 až 17. místo se ziskem pouhých 59 bodů. Po pouhé jedné stabilní sezóně - 2011 - v prostřední kubatuře Grand Prix se tehdy dvojnásobný mistr světa kubatury WSSP vrátil raději nazpět do svého teritoria a přidal další dva tituly světového šampiona.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama