Reklama

V Brně je anti-Lorenzovo počasí

LIVE Z MASECU: Do dnešního dne se probudil brněnský Masarykův okruh do mokra, a pamětníci marně vzpomínají, kdy se naposled jely v Brně závody na mokru....V nové historii se to ještě nestalo, tedy na Automodromu se nikdy za deště na mokru nezávodilo, smíšené podmínky zde byly naposledy v roce 2012!

Dnešní počasí tak postavilo týmy a jezdce před novou výzvu: Zjistit nová nastavení a přizpůsobit se těmto podmínkám.

Ve warm-upu Moto3 byl nejrychlejším John McPheee, za ním se umístii Aron Canet, Nicollo Antonelli a dosavadní fenomén za těchto podmínek Khairul Idham Pavi...12. Jakub Kornfeil, 22. Karel Hanika.

V Moto2 byl pak protagonistou Jonas Folger, druhý byl klasifikován Danny Kent a třetí Sandro Cortese....7. Anthony West za český tým Montáže Brož!

Ze včerejšího tréninku zraněný Thomas Lüthi - otřes mozku, naštěstí bez zlomenin, takže sice musí vynechat testy KTM MotoGP v Misanu, ale v Silverstone by už měl být v pořádku.

Ve warm upu MotoGP se prosadil ´vodník´ Scott Redding, za ním se umístili Andrea Iannone a Loris Baz....4. Marc Marquez, 10. Valentino Rossi, 16. Dani Pedrosa a 17. Jorge Lorenzo.

Pokud by tedy počasí vydrželo až do odpoledního závodu královské kubatury MotoGP, tak šance úřadujícího mistra světa Lorenza na snížení 43 bodového náskoku na Marqueze jsou minimální, ba naopak.

Ale od 11 hodin by postupně mělo přestat pršet, takže závod Moto3 by se snad mohl dojíždět za polo mokré/polosuché trati.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama