Reklama

V Assenu bez Lavertyho

Satelitní tým BMW RC Squadra Corse odřekl svou účast na závodním víkendu v Assenu z nedostatku finančních prostředků. Když DWO před začátkem sezóny 2021 uveřejnila startovní listinu, tak se hodně fanoušků ptalo, co a kdo se skrývá za novým satelitním týmem RC Squadra Corse.

Tento tým nebyl znám ani z jiné závodní série a když se tým RC Squadra Corse nezúčastnil ani jediného oficiálního testu začátkem dubna v Barceloně, tak pochybnosti jen vzrostly.

Majitelem je Roberto Colombo, proto ten název týmu RC. a ten už několik měsíců trpí těžkými zdravotními problémy. Colombo je šéf firmy Global Service Solutions (GSS) a sám se stará o finanční transakce tohoto týmu. Nyní je už poněkolikáté hospitalizován v nemocnici kvůli svému finančnímu stavu.

Za kulisy se zatím horečnatě pracuje na tom, aby tým nebyl tak silně vázán ke Colombovi a byl více či méně soběstačný.

Jinak pilot týmu Eugene Laverty je přímo placen od BMW, tedy stejně jako Tom Sykes, Michael vd Mark nebo Jonas Folger.

Satelitní tým BMW RC Squadra Corse by ale chtěl u nás v Mostě opět startovat.

Jen připomínám: S wild card se v Assenu představí 26-letý Andrea Mantovani s Kawasaki ZX-10 RR za tým Vince64, jenž využije infrastrukturu týmu Pedercini, a jehož účasti už jsme na našich stránkách psali ve zvláštním článku. Ital Mantovani je stabilním jezdcem MotoE za tým gresini Racing a v letech 2016 - 2018 absolvoval celkem 12 závodů v seriálu FIM Cup STK 1000 a dvakrát se umístil v Top-5.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama